Gemert Cityrun

IMG_4129

Een hete editie zou het worden, de Gemert Cityrun. De weersvoorspellingen gaven eerst rond de 30 graden aan. En bij de start zal het ook zo’n 28 a 27 graden zijn geweest. Steph was de hele week ziek geweest en had vanaf ongeveer de dinsdag ervoor continue overgegeven. Ik had er een hard hoofd dat hij überhaupt zou starten. Maar per vrijdag bleef al zijn eten netjes zitten en sterkte hij weer een beetje aan. Hij wilde graag lopen en zo geschiedde…

Gewapend met petje, allebei een flesje AA-drink Isotoon, een sponsje in mijn rugzak en zonnebril stonden we dan aan de start gisteren. Het was er drukker dan ik dacht, best gezellig en aan alle voorzieningen was gedacht. Gemert ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Eindhoven, te bereiken via een aantal provinciale wegen. Gek genoeg was ik er nog nooit eerder geweest.

IMG_4128.JPG

Het publiek in Gemert was hartverwarmend: vanwege de warmte hadden velen een tuinslang met sproeikop openstaan waar je je heerlijk kon verkoelen. Ook had de brandweer van Gemert een soort poortje staan waar een sproeier onder hing. Eén vrouw had zelf een dienblad met plastic bekertjes water die ze aanbood aan lopers. Echt heel lief. Het parcours was twee keer hetzelfde rondje van 5km; je startte echter niet samen met de 5km.

Steph had het zwaar met zowel de temperatuur als weer het lopen. Toch hield hij het best lang vol vooraleer hij begon te lopen. Rond de 7/8km heeft hij een paar keer gebruik gemaakt van mijn sponsje (die ik gekregen heb in Dusseldorf) die erg welkom was. Gelukkig waren er ook meerdere waterposten.

We finishten in een tijd van 1:08. De finish was goed verzorgd met flesjes water en een soort energiereep die als een baksteen viel. De medaille was tof!

IMG_4168

titred

Vanwege het mooie vlakke parcours zou ik hem best aanraden als wegwedstrijdje waar je een PR wilt zetten, al moet de temperatuur dan niet net zo hoog zijn als dit jaar 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s