Samen lopen <3 .

IMG_7888

Wij hadden het idee dat dit loopje vervloekt was. Het is in 2013, 2015 en 2016 niet gelukt om te lopen terwijl ik wel ingeschreven was. 2013 vanwege een blessure, 2015 omdat mijn startnummer kwijt was en 2016 omdat ik te laat aanwezig was. We waren dus aan het fantaseren waar het dit keer mis zou gaan. Weer te laat arriveren, een raar ongeluk?

Nee, dit keer was onze eerste editie sámen en dat was de magic key! We hebben weer de afgelopen maanden samen opgebouwd, avonden in het donker uitgebouwd vanaf 5km en Steph stond er weer, ondanks zijn eerdere blessure. Het was wel bar koud, dus hadden we ons goed aangekleed. Ik met een nieuw Kalenji jasje tegen de wind en koud, Steph met zijn sleeves en een driekwarts broek.

IMG_7885.JPG

De organisatie vond wederom plaats bij Hockeyclub Oranje Rood. Ik dacht continue: “Euh… dat was toch Oranje Zwart?”. En dat klopt, ooit. Ze zijn in 2016 blijkbaar gefuseerd en hebben de naam veranderd. Ook hebben ze sinds mijn laatste deelname het oude clubhuis gesloopt en een nieuwe laten verrijzen. Een fancy betonnen gebouw waarbij de bar en het clubhuis over de hockeyvelden uitkijkt en de kleedkamers en toiletten beneden zijn. Best cool!

We deden niet mee aan de warming up (want doen we zelden 😛 ). De start was lekker chaotisch, niet meer bij de finishboog, maar op het parkeerterrein en we werden weggeschoten door een lid van de GP Bulls, het goede doel waar de opbrengst van het loopje naartoe ging.

26220598_1983740471666773_920179591006525152_o (1)

Na ongeveer 0.5km werden we langs het voetbalveld van FC Eindhoven geleid, tof! Ook stond de mascotte daar naar de deelnemers te zwaaien. Hierna liepen we langs de Fontys sporthogeschool, langs het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, de Genneper parken in. Daar was het een beetje proppen op de smalle paden.

Steph liep lekker, want we waren niet hysterisch snel gestart en het was niet te warm. Ik denk dat we gemiddeld 6:24 liepen, een mooie snelheid.

The grand tour bracht ons nog onder boutenslaan door, door Elzent Zuid / Het stadswandelpark, het Philips observatorium, het stadspaviljoen en weer terug. Opnieuw in de Genneper parken stond er in het zuidelijkere deel enorm hoogwater. Op sommige delen liep het zelfs het looppad over! Blijkbaar had het lekker geregend vannacht.

khkh

We finishten weer hand in hand, samen en in een mooie tijd van rond de 54 minuten. Heerlijk gelopen samen, onze eerste wedstrijd van 2018, samen en voor Steph weer een hele positieve ervaring en light wedstrijdje (want geen officiële tijdswaarneming). En de vloek is verbroken!

IMG_7896

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s