Krollenloop – Ten Miles

In november lekker holle veur goej krolle is traditie begin november. Sinds 2015 lopen Steph en ik in Veghel, ooit aangetrokken door de klassieke medaille (we blijven namelijk toch vieze medaillehunters). Vorig jaar november hadden we ernstige voorpret voor onze grote US roadtrip en was de Krollenloop een warming up voor de halve marathon van Las Vegas. Dit jaar liep ik de Ten Miles alleen. Steph is weer samen met me aan het trainen, maar na een tijdje problemen met zijn scheenbeen moet-ie weer wennen aan de afstanden. Ook zijn er nieuwe schoenen met goede demping onderweg, ook niet geheel onbelangrijk.

Ik was best trots op mijn tijd van vorig jaar, eerste van de categorie 30-39 op de 5km met 23:30, ook al win je dan niks, want dat doen alleen de overall top 3 dames. Dit jaar verwachtte ik niet zoveel: ik ben ook weer snelheid aan het opbouwen en probeer weer wat kilo’s kwijt te raken. Dat lukt redelijk goed en ik heb veel plezier in de verschillende sporten die ik momenteel doe (krachttraining, hardlopen en boksen). We overwegen zelfs krav maga te proberen als we weer lekker in ons sportritme zitten.

Het was deze zondagochtend echt akelig stil in het centrum van Veghel. Bij de 5 en 10km is het beduidend drukker. Daarom was het blijkbaar ook rustig op onze geheime parkeerplaats vlakbij de start. Bij Sport2000, de lokatie voor de startnummers, was het ook erg rustig. Ik moest ook nog nodig naar de wc, dus ging ik langs bij Ijssalon Matteucci die een vermelding waard is, omdat ze elk jaar het gebrek aan dixies van de organisatie compenseren met twee brandschone toiletten. Ik voel me elke keer bezwaard als ik daar naar de wc ga, zonder iets te kopen. Maar goed, er ontbreken ook al drie jaar achter elkaar dixies bij start en finish.

Ik zat dus lekker op de wc, stond op en hoorde een “kloenk-plons”. Oh shit, oh shit, oh shit, telefoon in de pot gedropt. Snel eruit gevist, telefoon uitgezet, ook al werkte hij nog en alles schoongemaakt. Hij leek het zonder kleerscheuren te hebben overleefd, maar in het startvak reageerde het retinaschermpje niet meer op aanraking. Ik kon hem zelfs niet meer uitzetten. Ik heb dus meegegeven aan Steph, die hem liefdevol tegen zijn lijf heeft opgewarmd. Dan maar geen playlist, en alerter op mijn omgeving is ook niet verkeerd. Dan hoor je het nog eens als mensen willen passeren 😉

krolll

In totaal deden er 147 mensen mee aan de Ten Miles, waarvan 52 vrouwen. De start was klein en gemoedelijk. Ik spotte één andere GVAC-er. Ik maakte nog een foto van het startvak, die nu op mijn telefoon in zijn rijstbakje staat (ik hoop echt dat dat gaat helpen…).

Over het parcours kan ik niet zoveel spannende dingen vertellen. Het is deels door een niet al te spannende woonwijk, weilanden, landweggetjes, het gehucht Keldonk, over een stuwdammetje en weer terug. Er was één waterpost onderweg.

Ik heb wel erg lekker gelopen; 10km in 51:25, wat meteen een PR in 2017 is. De volledige Ten Miles tijd was 1:23:40, 5:12 gemiddeld en daar ben ik heel erg tevreden over. Meer resultaten vind je hier.

IMG_0120

Bij de finish uiteraard de vertrouwde krollen, besmeerd met boter en met een speculaasje erop. De medaille was best tof en met de bekende spreuk op de achterkant!

medailliii

Bij de finish trof ik Steph en Kurt aan. Kurt deed de 10km. We hebben hem succes gewenst en zijn weer vertrokken. Vlak na ons vertrek barstte er nog een gruwelijke hagelbui los, maar die was vrij plaatselijk rond Eindhoven, schijnbaar. Toch heb ik mazzel gehad met het weer, ik had zelfs nog een warm zonnetje.

Ik twijfel of ik volgend jaar weer de Krollenloop ga lopen. Dat probleem met die (ontbrekende) Dixies blijft irritant en de organisatie plant elk jaar de Krollenloop gelijk met de Valkenloop, die ik nu ook wel ’s zou willen lopen. Het volgende wedstrijdje wat ik loop is trouwens de halve marathon van Ell. Dus dan hoor je me weer 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s