Marathon voortgang

18 Augustus vandaag, nog anderhalve maand richting de marathon. De voorbereidingen gaan erg goed! In mijn eentje of samen met Steph op de fiets vliegen de kilometers voorbij. Hoewel ik in het verleden altijd graag met de marathongroep van GVAC heb gelopen, merk ik nu ook wel dat er regelmatig mensen in die groepen zaten die moeite hadden zich aan het vooraf opgegeven tempo te houden, waardoor ze de groep begonnen te ‘trekken’en dit op lange duurloopjes extreem vermoeiend was. Ik heb dat nu niet.

Ik heb me ook nog even zorgen gemaakt over mijn voetzolen en buitenste kniepees. Ik loop, als ik moe ben, toch een beetje doorgezakt op rechts en forceer die pees dan. Goed op mijn houding letten voorkomt dat.

20759209_1589792224387192_3866580600697651200_n

Deze vrienden, mijn Herzog compressiekousen, gaan spierpijn in mijn kuiten tegen. Heel erg fijn. Zoals je ziet zijn ze al aardig versleten en hebben ze de nodige kilometers gemaakt. Dit geldt ook wel voor mijn schoenen, een paar Nike Lunarcelipse5 die ik vorig jaar september heb aangeschaft. Het Garmin connect center geeft echter aan dat ze circa 730km hebben gemaakt, dus nog geen 1000. Ze kunnen, als het goed is, nog net mee tot na de marathon. Daarna zal ik een nieuw paar moeten aanschaffen.

Omdat mijn benen nu, zonder al teveel moeite, de 31km weer trekken, mijn schoenen meewerken en ik eigenlijk geen pijntjes heb, ga ik mezelf definitief inschrijven. Ik heb nog anderhalve maand, al gaan we van 3 t/m 14 september nog wel op vakantie en ik heb ruim de tijd om mijn benen verder te laten wennen aan de >30km duurloopjes. Dat lijkt me een hele luxe positie om de marathon te lopen. Het voelt fijn dat de marathon binnen handbereik is!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s