Marathondromen

tro

Sinds ongeveer 4 weken sporten Steph en ik vrijwel elke dag, dit om de nodige kilo’s kwijt te raken en weer in mijn oude, strakke shape te komen. Het gaat lekker. We genieten van elke keer sporten en onszelf motiveren is geen probleem. We doen dan ook veel verschillende sporten: boksen, krachttraining en ik hardloop weer regelmatig. Iets wat na De Halve van de Haar behoorlijk ingekakt was. Steph loopt tijdelijk niet vanwege een shinsplint (combinatie van oude schoenen en te weinig demping en ik die hem teveel heb getrokken in de HM van Roosendaal) dus fietst met me mee, iets wat ik heel erg fijn en lief vind.

Ik loop zelfs in de avonden, na werk, vaak meer dan 10km per training. In het begin wel even wennen en ik merkte dat mijn kniebanden weer moesten wennen. Door regelmatig weer twee keer per week te lopen en wat intensiever de spieren eromheen te trainen met krachttraining, raakten die weer meer gewend en verdwenen de pijntjes. Ik vloog weer! En toen begonnen de ook de dromen weer. Wedstrijdjes, halve marathons in het buitenland.

Toen laatst ook een 15km ongepland erg lekker ging begon het besef te komen: ik zou best wel weer eens een marathon willen lopen. Die gedachte spookte al sinds mijn mislukte voorbereiding voor de halve van Etten-Leur door mijn hoofd. Echter hadden wedstrijdjes met Steph en trainen voor de halve voorrang en dus zette ik mijn plannen even in de koelkast.

Nu droom ik weer en gisteren heb ik voor het eerst officieel getraind richting de marathon. Een 22km duurloop. De laatste is al bijna een jaar geleden. Het was weer flink wennen aan de belasting, aan doorzetten, aan drinken en eten meenemen. Gelukkig fietste Steph naast me en vlogen de minuten voorbij door zijn gezellige verhalen en lieve woorden. Onderweg nam-ie foto’s van de mooie dingen die we tegenkwamen.

We hadden het weer ook heel erg mee. Bij de start hebben we wat miezerregen gehad, maar al gauw klaarde het op en ging de zon zelfs schijnen! Het Eindhovensch kanaal is prachtig en loopt helemaal door tot Helmond. We ontdekten stukjes Helmond waar we nog nooit eerder geweest waren. Groen, met mooie huizen en pittoreske bruggetjes.

Vandaag gaat het erg goed, moet ik zeggen. Geen pijntjes, geen spierpijn en zelfs mijn verbranding is niet op hol geslagen. Volgend weekend de volgende duurloop.

Advertenties

2 comments

  1. Ik heb heel erg genoten van de bijna 2 jaar die we samen hebben hardgelopen. Eerst een tijd trainen om mij voor te bereiden voor mijn eerste HM en daarna al die vele wedstrijden en trainingen bij GVAC die daar op volgden. Samen in het startvak staan, hand in hand over de finish gaan, ik vind het geweldig dat we dat kunnen delen. Je hebt me aardig verslaafd gekregen 😉 Maar ik heb ook gezien dat ik je toch afgeremd heb. Ik weet dat je dat nooit een probleem hebt gevonden en er zijn meer redenen geweest dat je bent gestopt met marathons lopen, maar toch vond ik het moeilijk soms dat je door mij er niet kon uithalen wat er zeker bij jezelf in zit. Nu ik besloten heb om een half jaartje te stoppen met hardlopen, of iig een flink stuk te minderen en me meer op wat anders te richten, is er een mogelijkheid ontstaan voor jou om weer eens alle loopaandacht aan jezelf te geven en die stille wens om weer marathons te gaan lopen in vervulling te laten gaan. Ik ben super trots dat je die beslissing hebt genomen en zal bij al je komende trainingen weer naast je fietsen om je te voorzien van slokjes en hapjes en oeverloze lul verhalen 😛

    Like

  2. De marathon is een loffelijk doel, maar je moet er in de voorbereiding zoveel voor opofferen dat het leuker is met iemand anders, ook al doet maar één van jullie de marathon. Beide de marathon doen is uiteraard nòg leuker, maar niet altijd praktisch. Je moet in je leven al veel kilometers gelopen hebben om de marathon zonder kleerscheuren door te komen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s