Halve marathon van Roosendaal

19436311_1948465492102692_8746142135943692288_n

Dankzij de organisatie liep ik deze editie gratis: ik was de 1500e inschrijver. Heel erg tof!  In 2015 had ik de halve marathon van Roosendaal eerder gelopen, in mijn eentje. Het was die dag warm en de enige hardloopwedstrijd ooit waarbij ik moest wildplassen 😉

We schrijven nu 25 juni 2017. Ik loop niet meer alleen, maar samen met mijn lieve man Steph. Halve marathons ook! Hij heeft ook het virus te pakken gekregen. De afstand die je niet ff makkelijk loopt en die je toch nog een beetje uitdaagt. Waarbij je je toch een beetje een held voelt na het afronden. Althans, wij wel!

Roosendaal ligt ongeveer een uurtje rijden (ook een uurtje treinen trouwens) van Eindhoven. Je kunt je startnummer ophalen bij het Kellebeek college, een wat afgelegen schoolgebouw naast het station. Vanaf daar was het letterlijk 500m naar de start. Die was wel wat chaotisch, met een lange staart aan mensen die al klaarstond, 10km en halve marathon tezamen. Aan de rechterkant van het startvak kon je je vak in, waar het op de stoep vol met mensen stond.

19428746_657716534417300_7716895838122803200_n
Omdat Steph en ik beide lid zijn van GVAC kon ik ons met onze atletiekvereniging pas inschrijven als wedstrijdlopers, ook al zijn we momenteel redelijk trage harries. De organisatie maakt blijkbaar geen onderscheid tussen mensen met een wedstrijdlicentie (die ik ooit heb aangevraagd) en gewone atletiekunie leden. Met ons startnummer konden we ook starten in het vak voor de wedstrijdlopers. En dus werden we een beetje opgejaagd bij de start, ondanks ons voornemen rustig aan te doen.

Ik denk dat die eerste km in rond de 5:40 was. Roosendaal bleek echter wel een stuk gezelliger dan ik me herinnerde. Veeeel mensen langs de kant, allemaal aan het aanmoedigen. Ook was bijna de gehele lichting Aloha-lopers present. Ik heb ooit marathontrainingen samen gevolgd met Aloha Mario, die ook meeliep. Hij heeft me ooit wel het verhaal achter de alohalopers verteld, maar ik ben het helaas weer een beetje vergeten.

Het weer was trouwens goed. De zon scheen niet echt of had moeite om door de wolken heen te komen. Af en toe voelde je een lekker fris windje. Intussen liepen we al de eerste 10km finishers tegemoet. Gezichten die helemaal kapot waren, die alles gaven en waarbij soms de zweetdruppels in straaltjes van het gezicht gleden. Mooi om te zien, terwijl wij in ons slakkentempootje van 5:55 doorliepen. Af en toe met een snellere kilometer ertussendoor, want Steph gaf aan dat-ie lekker liep op 5:50/5:45. En ik had er ook niet echt moeite mee.

Wat verder in de stad/dorp(?) liep je langs een rotonde en niet snel daarna splitste de 10km zich af van de halve. Wij liepen de weilanden in. Niet een heel spannend parcours, maar wel lekker veel ruimte om te lopen.

De organisatie had het wel heel goed geregeld, moet ik zeggen. Ik denk dat ik nog niet eerder zoveel water- en sponsposten tegen ben gekomen; die begonnen al op 1km na de start en bleven onderweg talrijk.

Rond de 9km begon Steph aan te geven dat-ie ’t zwaar had met het hogere tempo. Ik zakte iets af. Hij had ook steken in zijn zij, zei hij. Ik dacht dat dat misschien kwam door al die bekertjes water die we onderweg snel in onze mik gooiden.
Op de weg terug liepen we nog langs omaatjes op een tuinstoel die ons vroegen of we een paar waren. Ook weer menig kindje op zoek naar een highfive. Die gaven Steph weer een beetje moed om toch door te lopen.

Rond 19km begon-ie geluiden te maken dat-ie ’t echt gehad had. Ik moet tamelijk irritant geweest zijn als medeloper, meeschuimend met de fanfares langs de kant en met nog voldoende energie. Toch had meneer Steph nog een eindsprintje erin zitten en dus finishten we weer mooi hand in hand, samen in een tijd van 2:06:04.De snelste van 2017!

HMroosendaal-finish.jpg

Na de finish waren er voldoende flesjes van een of andere zoete toeilie en winegums. We hebben even uitgerust, ik heb de dixies vervuild en we konden daarna weer terug naar de parkeerplaats die lekker dichtbij was. Onderweg hebben we nagenoten van weer een overwinning op onszelf met onze magere trainingen de afgelopen tijd. Team nestje ftw!

19436673_1957978597778047_8136986112603193344_n

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s