CPC Halve marathon Den Haag

17352053_1413824295336388_478099127128860967_n

We keken er allebei al een tijdje naar uit, de CPC loop in Den Haag. Via AirBnB hadden we een superleuke en niet al te dure kamer gevonden, ongeveer 700 meter van het malieveld af. En met parkeerplaats voor de deur. Ideaal.

Het enige wat niet mee wilde werken, waren onze lijfjes. Steph had het in zijn rug, ik had een flinke blessure in vrijwel mijn hele rechterbeen (stralend van kuit naar bilspier). Beide trokken maar moeizaam weg. Ik liep zelfs tot het weekend nog moeilijk. Toch waren we goed voorbereid dankzij de wekelijkse trainingen met de halve marathongroep van GVAC.

De AirBnB in Den Haag overtrof eigenlijk onze verwachtingen. Een prachtige, grote kamer in een oud huis uit 1896 wat zoveel mogelijk in de oude stijl hersteld was. Er stond een groot, hoog en zacht bed met eindeloos veel kussentjes en er was een balkonnetje met uitzicht op de achtertuintjes van de omliggende huizen.

IMG_9564

De avond ervoor hebben we heerlijk gegeten bij Restaurant Alexander aan de denneweg, een gezellig straatje vlakbij. De ochtend erop hadden we bedongen dat we later uit konden checken omdat we pas om 14:30 moesten lopen. Daarvoor konden we nog een heerlijk ontbijtje eten in een van de mooie zijkamers van het huis. Mandarijntje, broodjes, koffie, thee, ontbijtgranen, Liefde & passie brood van Appie, vleeswaren, alles was er J Wederom ideaal!

IMG_9550

Om kwart voor 2 zijn we uitgecheckt, hebben we onze spulletjes opgeborgen in de auto, die gratis geparkeerd stond in de rustige straat en wandelden we in rustig tempo naar het Malieveld. Daar finishten net de allerlaatste lopers van de 10km met de bezemwagen erachter (dan heb je er best lang over gedaan… ze startten nl. om 12:00). Onder een boom heb ik mijn Herzog tubes aangedaan, reddende engelen om weerbarstige kuitjes in bedwang te houden. Hier kwamen we ook Krista / La Tramposa tegen, die voor een halve marathon in 1:30 ging. Lekker snel! Wij waren al blij als we hem uit zouden lopen…

17126609_1324066770988582_3712092615630389248_n

De DJ/omroeper bij de start deed een poging tot warming up, maar riep iedereen alleen op om z’n handen in de lucht te doen. Niet echt nuttig als je hardloper bent, dus probeerden we ons te herinneren wat Frank Bartelink ons altijd liet doen bij de warming up en deden we hem zelf. Normaal doen we dat niet, maar onze stramme lijfjes schreeuwden erom!

IMG_9593.JPG

Bij de start zijn we lekker rustig begonnen, ook erg ‘niet ons’.Ik probeerde het tempo rond de 6:10 te houden. Zoals elk jaar was er na ongeveer 500 meter een fuik bij hetzelfde stuk smalle weg. Raar dat ze daar nog altijd niks aan gedaan hebben. Daarna gaat het beter, als blijven de straten smal. Ik meen me te herinneren dat het eerste deel gelijk is aan de 10KM. Na Kijkduin ga je dan weer terug, richting Scheveningen. Ik moet zeggen dat, misschien mede door het mooie tempo, we allebei lekker liepen. Het was wel warm en de waterposten stonden om ongeveer elke 5km. Daar had de organisatie een heel ingenieus bekertje en sponsje. Het sponsje paste precies in het bekertje en had twee inkepingen aan elke zijkant. Je kont het sponsje dus meteen in je bekertje water dopen en het restant water dan opdrinken. De sponsjes waren veel handzamer dan zo’n enorme Sorbo spons die je wel ’s krijgt en paste in het gelvakje van m’n hardlooprugzakje. Steph on er onderweg de straaltjes zweet mee van zijn voorhoofd vegen.

Ik heb onderweg weer eindeloos veel kindjes een highfive gegeven, fanfarecorpsen een duimpje gegeven en de sfeer onderweg stak serieus de Venloop naar de kroon. Mensen die je in plat Haags aanmoedigden, vooral leuk in de volksbuurtjes van Scheveningen, je naam roepen…

In Scheveningen liepen we langs de haven met mooie, grote schepen aangemeerd en de visafslag. Ik keek al een tijdje uit naar de Boulevard van Scheveningen en die kwam pas rond de 15/16km. Stiekem een beetje vals plat, maar wel lekker. Het was ook hier lekker druk met mensen en ook aan het strand. Ik zag dat er een aantal hele toffe kleurrijke kunstwerken stonden die ik wel ’s rustig wil bekijken. Als we weer ’s Den Haag aandoen (oa voor de Japanse tuin), dan ook maar een tramritje naar Scheveningen. En misschien lekker bij het ondergaan van de zon een drankje doen. JA STEPH IK ZIE DIT HELEMAAL VOOR ME!

17308798_1410757975643020_849198241852338666_n

Langs de Pathe gingen we, weer terug naar het centrum van Den Haag. Steph nam een gelletje, ik had genoeg aan de boterhammen en ontbijt. Onderweg al de eerste lopers & opgevers. Wij gingen stug door. En het ging goed! De kilometers bleven moeiteloos komen! Gelukkig hadden we na Scheveningen alleen nog maar rechte, verharde weg. Vlakbij onze AirBnB stond een team van RunningJunkies die iedereen heel enthousiast aanmoedigden, confetti de lucht in schoten en waar een leeuwenmascotte stond. Tof! Dat mogen ze vaker doen.

Aan de andere kant stond helaas de VVD aan te moedigen. Zucht, je wordt ook nergens met rust gelaten. Zelfs Mark Rutte schijnt er even gestaan te hebben. Ook vlakbij was de Turkse ambassade, waar twee porto cabins van de Politie stonden die de boel in de gaten hielden.

We deden dit keer geen eindsprintje. Ik vind de finish van de CPC echter wel altijd erg mooi. Veel mensen langs de kant (“ Juichmoment” heet dat op de kaart) en een lange rechte weg die je al van ver kunt zien. Wel finishten we weer hand in hand. Pijnloos en in een tijd van 2:09:47. Voor geen van beide een PR, maar gezien de omstandigheden wel een prestatie. De medaille voelde extra verdiend en het AA-drinkje klokte ik in 1 keer naar binnen.

IMG_9599

We kijken terug op een heel fijn weekend waar we volop genoten hebben van het weer, van elkaar, van heerlijk eten, van de geweldige sfeer en van succesvol een gesteld doel halen, samen. We zijn een superteam en motiveren elkaar als de ander het zwaar heeft. Over twee weken volgt de Venloop en daar kijken we ook alweer naar uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s