Rock ’n Roll Half Marathon Las Vegas

strippy.jpg

Dit is een kopie van een entry van mijn reisblog, te vinden op: http://roadtrippinweb.wordpress.com.

Ha, het hoofddoel van deze hele reis! De Rock ’n Roll Half marathon Las Vegas. We waren ontzettend zenuwachtig en excited tegelijk. Details die bekend waren: je start op het eind van The Strip, rent een rondje om het Las Vegas sign heen en weer terug The strip op. The strip werd speciaal voor dit loopje afgezet. Een uniek gezicht, maar daarover later meer.

Na een ontbijtje zijn we de fonteinen voor de Mandalay bay gaan verkennen, die we vanuit onze hotelkamer konden zien. Onze kamer keek ook uit op het evenemententerrein van Geico en Rock ’n roll, waar Snoop Dogg die middag zou optreden. In 2002 hebben we dit hotel en de fonteinen uberhaupt nooit gezien, het lag te ver wandelen van ons hotel toen af en we wandelden toen alles.

Daarna terug naar de hotelkamer. Steph deed een tukje, ik werkte mijn reisblog bij 😉  Door de hectische dagen in Vegas komt dat er helemaal niet van. Rond half 3 zag ik het evenemententerrein volstromen met in neonkleurige kleding gestoken poppetjes. wee hebben langzaam onze spulletjes gepakt (Garmin, Kalenji hardlooprugzakje zonder waterzak, startnummer, chip (een soort plakstrip die je in een cirkeltje tussen je veters moest vouwen), winegums, 4 gels, creditcard, monorailkaartjes, runner perks bandje (een soort bandje om goodies mee te krijgen) en het zwarte bandje om de remix medaille mee te krijgen (de medaille die je krijgt als je in het raceweekend zowel de 5km als de Halve marathon loopt). We waren goed voorbereid en er klaar voor!

IMG_2443.JPG

Eerst een pannekoek met Nutella gegeten bij het Yoghurt en pannekoekenshopje. de goedkoopste pannekoek was 7,99. Kaching! Echter, is er bijna geen briljanter hardloopvoer dan pannekoek. De pannekoek was erg snel klaar, dus we konden daarna meteen door naar buiten, de straat oversteken en daar was al meteen de toerit naar The Strip afgesloten voor auto’s! Een rare gewaarwording om daar ineens op The Strip te lopen!

Snoop was al vanaf drieën bezig met en we kregen al lopend meteen wat flarden mee. Over het terrein liepen we, terwijl Snoop Gin & Juice rapte en ook half California girls van Katy Perry met een band meezong. We konden ook meteen startvak blauw inlopen, met de meute mee. we liepen het terrein weer af, een afgezet deel langs de Mandalay bay, richting een soort tankstation en een enooooorme rij met dixies die we al vanaf de hotelkamer hadden zien staan. Hier ook de startvakdelen/corrells. onze was 11. Er stond een mannetje die daarvoor een bordje vasthield. Want Amerikanen hebben altijd alles tot in de puntjes geregeld.

start

Hier zat ook een brandweerman in volle bepakking, met een soort zuurstofapparaat wat hij onderweg ging meenemen met een foto van zijn vrouw en kind erop. Hij zou de marathon gaan lopen.

IMG_2666.JPG

run2run3

Iets over half 5 was ’t tijd voor de start. Compleet met vlammenwerpers en muziek. Vet! Niet gefilmd 😛 Er waren best veel mensen uitgedost in felle kleurtjes, hysterische outfits en ook veel in een bride & groom outfit, want je kon met elkaar trouwen in een ‘Run through’ wedding chapel. Aan de kant van de weg stond een vrouw met een gigantisch neonkleurig bord net zoals de knakkers van de Westboro Baptist Church altijd bij zich dragen met een grote ‘JESUS LOVES YOU’-achtige tekst erop en ze scandeerde luid dat je je moest bekeren tot jezus. Ok, thanks, apart weer 😛 Welcome to America.

runjesus

Al snel kwamen we langs het ‘Welcome to fabulous Las Vegas’ bord. Wat een machtig groot ding. Ook nooit gezien in 2002; totaal gemist. Boven ons hoofd vertrokken de af en aan de vliegtuigen naar verre oorden. De lucht was prachtig van kleur en de mensen waren allemaal enthousiast en blij dat ze nu eindelijk mochten lopen. Om de zoveel meter was er muziek en dj’s. De sfeer was top! Na een paar kilometer draaiden we weet terug The strip op. Eenmaal langs de Mandalay bay begon het magische gevoel. We liepen hard op The Strip! We wilden elkaar knijpen om te zien of we niet droomden, want het voelde heel onwerkelijk aan. Ik had de GoPro mee onderweg en heb alles gefilmd. Verwacht geen topbeelden, want onze GoPro filmt wat minder bij schemering.

strippy2

Steph ontdekte rechts van ons een man met een shirt van de Marathon van Amsterdam en vroeg aan hem of hij Nederlands was. Dat was zo en ze begroetten elkaar. Iets na de Mandalay bay scheidden de mensen in trouwkleding van ons af en gingen de Run through wedding chapel in. Wij waren zwaar onder de indruk van het lopen op The Strip. Ook hier weer mensen die na enkele kilometers al wandelden. Dan krijg je het héél zwaar bij een halve marathon..

runny

stripz

Ook op The Strip was de sfeer geweldig. Allemaal toeristen langs de kant die iedereen aanmoedigden, verwonderd naar de voorbijrennende mensen keken. 1 meisje had een soort lampjesslang om zich heen gedaan en een voorbijrijdende auto riep: “Look, a christmas tree!”

lampies.jpg

Ik merkte aan mezelf dat, ondanks de rust, ik de afgelopen dagen niet goed gelopen had, doorgezakt en doorleunend op 1 been. Daar krijg ik tijdens het hardlopen dan knieklachten van, de runnersknee. Ook nu voelde ik dat ongemak (nog niet echt pijn), maar ik liep niet optimaal. Verder was het typisch Las Vegas weer: lekker plakkerig warm. Dat maakte het lopen toch zwaarder dan ik dacht. Onderweg aten we onze gelletjes nog op. Ik de lekkere smaken die ik gescoord had op de beurs (pindakaas en chocolade) en ik had in mijn rugzak ook nog de winegums. De chocoladegel die ik at, barstte half open op mijn wang en liet een mooie streep achter op mijn wang.

downlas

We kwamen onderweg ook nog langs de Gold & Silver pawn shop, de shop van het bekende programma ‘Pawn stars’. De deur stond ook open, je kon naar binnen kijken.

goldpawn

In de buurt van Fremont street stond nog een blacklight Elvis en na enige omzwervingen door vage, slecht verlichte buurtjes met hier en daar een verbaasde zwerver op straat, liepen we Fremont street east op. Hier stond een grote ijzeren sprinkhaan die vlammen uitwierp! heel erg gaaf! 😀

sprinkie

finish01

De terugweg was zwaar. We waren allebei best moe, dorstig (zelfs na elk bekertje water) en hadden stramme spieren. Ergens vlak voor de Stratosphere scheidden de halve- en de hele marathon. We zagen nog net de Elvis marathonloper  (Mike Wardian) lopen die het wereldrecord ‘een marathon lopen in Elvispak‘ ging verbeteren. Hij sloeg af, wij liepen The Strip op.

elvis

De finish was prachtig. Vele felle lightbeams, joelende mensen, toffe muziekjes en in vol licht hand in hand de finish over. Na de finish ontvangen we onze prachtige ‘spinning’ medaille, een loodzwaar ding. We waren superblij.

finish02

De uitloop van de finish was heel lang. van alles kwam voorbij. Je kreeg een energydrinkje aangeboden, een banaantje, gratis bier, fruithapjes van Dole, een Geico rugzakje en er stonden verschillende finishfotografen waar we ons gretig lieten fotograferen. De foto’s zijn peperduur en kopen we waarschijnlijk als we thuis zijn.

finish03

medals

Aan het einde van de finishfuik stond dan eindelijk het kraampje voor de remixmedaille:

We liepen uiteindelijk helemaal terug van de finish, ergens net voorbij The Bellagio (die net op dat moment een fonteinenshow had) naar het New York New York hotel met onze gare benen, mijn zeurende knieen en in ons bezwete hardloopkloffie. Ook deze dag waren weer veel roltrappen ‘jammed’en stonden stil en dus was het veel trappen klimmen naar de voetgangersbruggen over de weg heen. Elke trap ging moeizamer.

Op onze hotelkamer namen we een fijn warm bad en hebben we nog lekker nagenoten van de filmpjes van de GoPro die we konden terugkijken op de laptop. Ook foto’s gemaakt van de dikke medailleverzameling. Het was een onvergetelijke halve marathon, eentje vol adrenaline en verwondering. Iets was we samen gedaan en volbracht hebben en ons wederom dichterbij elkaar heeft gebracht.

lasvegas2675.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s