Rock ’n Roll Las Vegas 5K

De 5K was geweldig! We waren allebei wat zenuwachtig toen we met een grote mensenmassa om 17:09 bij het monorail station stonden op raceday, bang om te laat te komen. Maar de mensen van de monorail waren op de grote mensenmassa bedacht en faseerden de poortjes. Amerikanen denken ook aan alles, blijkt deze vakantie elke keer weer! Elke keer mochten er 40 mensen door voor de metro, ook al konden er meer mensen in een coupé. Zouden er meer mensen ingaan, dan zouden er bij de volgende haltes problemen ontstaan. Smart thinking en heel netjes geregeld. We zaten dan ook prima in de monorail en er waren geen irritaties bij de haltes.

We kwamen netjes op tijd aan bij het SLS hotel, waar de start van de 5K op een terrein buiten was (een soort parkeerterrein denk ik, van enorme omvang). Ik denk dat we een kwartier voor tijd in onze correll stonden, ofwel startvak 4 van de, gok ik, 30? Zelfs toen we alweer terugrenden, starten er nog steeds mensen.

Iedereen had Glowsticks gekregen van de organisatie, maar omdat wij al wat laat waren, hadden we die gemist. Omdat het een nightrun was, hadden veel mensen zich in allerlei lichtgevende meuk gedost. Wij waren gewoon in onze normale hardloopkloffie.

Om 18:00 startten eerst de roelstoellopers (?), daarna gefaseerd de anderen. We waren door Sander gewaarschuwd dat er veel wandelaars zouden zijn bij dit evenement, maar tot mijn verbazing liep iedereen meteen goed hard. Ook liep er in ons vak iemand in een dinopak mee 😀 Die zag ik onderweg flink worstelen met het warme pak trouwens. Het liep ook voor geen meter met het wiebelende dinohoofd. Er waren er trouwens twee; ze liepen voor een organisatie, maar ik weet niet meer welke.

De sfeer was geweldig en we vonden het allebei weer geweldig om te lopen na bijna een week niet hardlopen. We startten allebei lekker enthousiast. De run ging voor een groot deel over het terrein heen, langs de zijkant en daarna achter het Circus Cirus hotel aan de achterkant. De weg was daar half afgezet. Onderweg veel dj’s, lichtjes en glowsticks. Ook veel mensen die na een kilometer al wandelden. Sommigen behoorlijk zwaarlijvig of met teveel uitdossing aan.

Auto’s die ons tegemoet reden schreeuwden: “What are you running from?” Intussen bleven we lekker gas geven, mensen inhalen terwijl we continue een glimlach op ons gezicht hadden. Na ongeveer 3,5km draaiden we het terrein weer op. Op het terrein pikte ik een glowstick op die men in een pilon had gezet. Ik wilde er ook een 😛 We zagen onderweg ook nog iemand in troetelberen pak lopen, zichtbaar warm (inmiddels toegevoegd op instagram. leuk om zo mensen te leren kennen).

Op het terrein speelde ook nog een KISS coverband, inclusief foute pakken. Ze stonden helaas een beetje achteraf.

kiss

De finish was geweldig. Uiteraard finishten we weer hand in hand én met glowstick. Na de finish waren we superblij met onze eerste topzware 5K medaille en snackjes (zoute pretzels, Dole fruithapjes, banaan, energydrinkje, etc.) . Daarna uitgepuft op een kunstgras veld vlakbij de finish. selfies maken, genieten van de sfeer en bijkomen, want we waren aardig bezweet. We zijn alweer vrij snel weggegaan en hebben de monorail terug naar het hotel genomen. Een geslaagde eerste Rock ’n Roll run!

IMG_2478.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s