Run 4 Kika

IMG_4846.JPG

Een beetje gaar en met spierpijn in mijn schouders en rug tik ik dit blogje. Maar wel met een voldaan gevoel.

Dit blogje heeft zijn oorsprong in maart 2016. Een periode waarin ik, projectloos en net herstellende van een depressie, op zoek was naar een doel, na een gesprek met de HR adviseur van mijn detacheringsbureau. Vrijwilligerswerk was iets waar ik nog niet eerder aan had gedacht. Ik wilde graag iets doen wat dicht bij me lag. Ik vond verschillende opties, waaronder de Run4Kika, waar ik me meteen voor ingeschreven heb, want hardlopen en eindelijk eens iets terugdoen. Want ik zal inmiddels op de 50 deelgenomen hardloopevenementen zitten; evenementen waarbij altijd vrijwilligers aanwezig zijn; voor het aanwijzen van de route, van het uitdelen van water, drankjes, gels, medailles, startnummers. Ik waardeerde die mensen altijd. Nu kon ik eens iets terug doen. Daarbij kwam dat dit een evenement voor een goed doel is (Kika: Kinderen Kankervrij), dichtbij en voor mezelf een manier om weer eens buiten mijn comfortzone te treden.

 

IMG_4851.JPG

En dus koos ik niet voor de voor de hand liggende optie, om het evenement te fotograferen, maar om bij de inschrijfbalie te staan. Vandaag merkte ik dat dat een van de drukste balies van een evenement kan zijn. Vooral vlak vóór de wedstrijd start. Meteen een goede oefening in omgaan met stress: rijen en rijen mensen die wachten op de uitgifte van hun startnummer. Gelukkig was ik samen met twee andere meiden en werden we bijgestaan door de coordinatrice van het evenement. Ik merkte ook dat ik verschil maakte: ik verstond als enige de Engels sprekende deelnemers die langskwamen.

Ik voelde me er ook op mijn gemak. Ik wil zelf geen kinderen, vanwege verschillende redenen. Maar de kindjes op deze dag hadden het allemaal goed naar hun zin en ik merkte dat ik daar ook blij van werd. Ook waren er kindjes met een handicap die lekker in de zon aan het spelen waren, zorgeloos. Het was mooi om te zien en ik merkte dat de tijd voorbij vloog.

IMG_4860.JPG

De opbrengst van alle alle inschrijvingen, giften en speciale acties bleek aan het eind van de dag E104,000! Ik ben best wel trots dat Eindhoven zoveel opgebracht heeft! Dat gevoel kreeg ik ook tijdens het afbouwen van het evenementen, in het Ijssportcentrum van Eindhoven. In de zomer wordt deze ijsbaan vaak gebruikt voor hardloopevenementen en concerten (Dynamo Open Air).

Samen met de andere vrijwilligers, waarvan ik er geen een kende, bouwden we de tenten af, ruimden de hekken en statafels op en werd alles terug in de vrachtwagens geladen. Ook wel interessant om te zien hoe snel zo’n evenement afgebouwd is.

Ik denk dat ik volgend jaar, als ik weer tijd heb, opnieuw deelneem als vrijwilliger.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s