Roermond City Run

slider_2

Het loopje van vandaag, de Roermond City Run (hierna te noemen: RCR), viel perfect binnen ons ‘medaillehark’ plan. Steph wil graag dit jaar zoveel mogelijk loopjes doen met een toffe medaille. De RCR had deze. Daarbij kwam nog een historie die we hebben met Roermond: toen we nog pukkies van 21 en 32 waren, hadden we een van onze eerste hoteldates in Roermond. Tot onze verrassing was er van dat hotel weinig over toen we arriveerden in Roermond. Een gapend groot gat in de grond, vooral. Ik denk dat het herbouwd wordt.

De RCR heeft vele mogelijkheden. Kidsruns, een 5, 10 en 16km. We gingen voor de 10km om weer eens lekker hard te kunnen gaan en wellicht Stephs PR van de CPC loop aan te scherpen (58:56). Het weer was wel een beetje raar. Lekker zonnig nog toen we arriveerden, eenmaal in het startvak een verse hagel/natte sneeuwbui, 3/4 minuutjes lang.

Het ophalen van de startnummers kon in het Theaterhotel in Roermond. Wel fijn, een warm hotel met veel stoelen en zitjes om te relaxen. Ook veel toiletten en een bewaakte garderobe.

Helaas waren ze bij de startnummeruitgifte Steph’s startnummer kwijt. Hij kreeg een nieuw nummer.  We propten al onze kleren in mijn rugzak en liepen daarna naar de start toe. Best nog wel wat straatjes lopen door het centrum van Roermond. Onderweg keek ik mijn ogen uit:

 

Samen in het startvak:

IMG_0402

Netjes om 12:30 mochten we starten, toen het net droog was geworden. De eerste kilometers kringelden eerst langs het water, daarna door het centrum over kasseien en daarna richting de buitengebieden. Die eerste kilometers waren ook krap en druk en liepen we in hetzelfde tempo als de meute.

Wat verderop konden we lekker kilometers maken. We liepen kilometers van 5:18, maar ik zag dat Steph dat goed volhield en dus bleef ik hem op dat tempo voort trekken. Hij wilde eigenlijk liever niet harder dan 5:45 de eerste kilometers, maar hij kon het tempo prima aan. De waterposten waren onderweg goed geregeld. Water, AA-drink en sponzen en bijna om de 2,5km. Erg netjes! Ook veel fanfare muziekgroepjes met carnavalsachtige muziek. Normaal hou ik daar niet zo van, maar nu vond ik het wel gezellig. We kwamen door dorpen waar ik wederom nog nooit geweest was: Herten en Ool.

Onderweg hebben we nog flink wat mensen kunnen inhalen, iets wat samen doen nog beter voelt dan alleen 😉 De kilometers zaten daarna vooral rond de 5:33 en tussen 5:45. Ik hoorde Steph niet klagen, zag hem fanatiek doorzetten en dus bleef ik tempo maken.

Rond de 8/9km wist ik dat hij zijn PR ging verbreken en meldde ik hem dat. Ik hoopte dat dat een mooie opsteker was. Maar hij leek het geenszins moeilijk te hebben.

De laatste kilometer was een deel van de beginlus en leidde weer langs het water, over de kasseien, het centrum in, de markt op. Er zat een flink eindsprintje in en we finishten in 56:14 (Steph) en 56:15 (ik). Ik ben ongelofelijk trots dat Steph nog steeds progressie maakt, heel erg geholpen door de baantrainingen waar hij sinds kort aan meedoet en door meer vertrouwen in zijn eigen lichaam.

De medaille was uiteraard mooi en staat weer goed in de collectie:

IMG_0396.JPG

 

Ongeveer een uur na onze aankomst startte de 16km. Terug in het theater waren er bij de garderobe nog kadetjes en krentenbollen en flesjes AA-drink, iets wat ik erg lief vond. Omdat we vlakbij het station zaten, konden we ook snel weer terug naar huis. Vol trots en weer met zin in de volgende wedstrijd. Dat zal vermoedelijk de 5 Mijl van Tilburg worden.

IMG_0395.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s