CPC loop Den Haag

Deze CPC loop werd mede mogelijk gemaakt door Secret Escapes 😉 . Een hele handige website waarmee je korting kunt krijgen op hotelboekingen. Nee, ik krijg hier geen geld voor (was het maar waar). In ons geval werd het het Hampshire Babylon hotel in Den Haag, een hotel dat met pure mazzel zo’n 500 meter van het parcours (start: malieveld) aflag en 100 meter van het centraal station van Den Haag. We hebben de auto dit weekend (we schrijven 5 en 6 maart) thuisgelaten en alles lopend gedaan.

Het hotel was heerlijk. Een groot bed met heerlijke dekens en kussentjes, een badkamer met bad en douche en een groot raam met uitzicht op het Koningin Julianaplein en een stukje van het malieveld. Op de wedstrijddag zelf werden we gewekt door het HUP-team van de NS en alle voorbijkomende lopers die op weg waren naar de start:

IMG_6871

Ons doel voor de CPC loop was 10km onder het uur lopen. Dat was nog niet eerder gelukt: het beste wat we samen hadden gelopen was 1:00:26 en daar kwam Steph bijna kotsend/kwijlend aan bij de auto. Toch hadden we er allebei vertrouwen in. Het enige dat roet in het eten zou kunnen gooien, was het weer. Maar de voorspelling was een temperatuur van rond de 7/8 graden, bewolkt. Ik adviseerde Steph voor kort-kort te gaan, omdat hij het snel warm heeft.

IMG_6894.JPG

Na een stevig Hampshire ontbijtje met veel croissantjes, bruine boterhammen, verse jus en chocoladebroodjes togen we alleen in onze hardloop outfitjes naar de start. Beetje chaotisch wel, daar, op het malieveld. De groene startgolf stond deels op de weg en deels op het veld aangegeven en daartussendoor krioelde het van zowel lopers als toeschouwers. Uiteindelijk vonden we ons juiste startvak, aan de zijkant van het malieveld.

IMG_6936.JPG

Niet te snel starten lukte goed. Het was wel druk, erg druk. Op sommige stukken, waar delen afgezet waren met linten, leek het net een fuik en moesten we soms met een hele  meute stilstaan. Maar dat zullen voornamelijk de eerste kilometers zijn geweest. Daarna ging het beter. De route was daarna mooi, door grote brede starten, langs Madurodam en verschillende parken. Het bleef druk op het parcours. Ook begon op een gegeven moment de zon flink te schijnen. Steph kreeg het flink warm, maar zette desondanks toch door. Ook bleven zijn tijden erg mooi. Ik merkte zo rond de 8km dat ons beoogde doel, de 10km onder het uur lopen, er zeker nog in zat. En dus zette ik dat in om hem stimuleren door te blijven gaan. Hij bleef als een speer gaan en er zat zelfs een eindsprint in! Ik kon hem amper bijhouden!

In een tijd van 58:56 finishten we. Woohoo! Doel behaald! De beloning was een toffe medaille:

IMG_6939

IMG_6942.JPG

Volgend jaar de halve, want een rondje langs het strand lijkt me ook geweldig.

De rest van het weekend hebben we de toerist uitgehangen in Den Haag en verdiend allerlei lekkers verorberd. We zijn zeker nog eens van plan terug te gaan naar Den Haag als het iets warmer is.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s