’t Is voor niks (30km Trimloop)

Ik keek al een tijdje naar deze trimloop uit. De 30km van ’t Is voor niks, voor de tweede keer. Voor de tweede keer ook vooraf de afstand laten omzetten van een halve marathon naar de 30km, omdat ik elke keer denk niet tijdig hersteld te zijn van de (halve) marathon van Eindhoven. 30km is eigenlijk net een afstand waarbij zelfs ik het niet zo goed weet: gas geven of op een langzamer tempo lopen? Ik besloot van tevoren rustig aan te doen, maar dan was er nog die tijd van vorig jaar. En die moest natuurlijk geklopt worden. Soms ben ik streng voor mezelf 😛

10832243_776836705687506_1327462289_n

Vorig jaar leerde ik tijdens dit loopje Bjorn en Sander kennen, mannen met wie ik daarna nog regelmatig loopjes in het hele land heb gelopen. Dit jaar zou Bjorn er ook zijn. Hij bleek echter twee dagen van tevoren door een misstap zichzelf geblesseerd te hebben. Ongelofelijk zuur, omdat hij een enorme trailfan is en dit parcours een en al trail is (en een klein beetje verhard pad). Ook aanwezig was Jeffrey, die ik van Fok!-forum ken, waar een harde kern van hardlopers zit die al een paar jaar alleen maar over hardlopen post. Het leuke is ook dat bijna iedereen klein begint en er in die groep inmiddels meerdere hun eerste marathon al hebben gelopen.

De dag zelf begon koud: het zou maar 6 of 7 graden worden, maar door de wind lag de gevoelstermperatuur lager. Ik besloot dus om mijn hardlooptrui te dragen, met mofjes voor de handen waar je duim in kan. Lekker warm! Net zoals vorig jaar stond ‘Hoog en Droog’ tot ieders beschikking om ons om te kleden. Lekker op je gemakje naar de wc, je startnummer opdoen, je spulletjes veilig opgeborgen in de gymzaal. Goed geregeld. En dat voor NIKS!

Om 10:00 mochten we starten. Ik zag een delegatie van mijn oude vereniging starten in wit-groen clubtenue, op de halve marathon. Geen barefootrunners dit keer. Uiteraard startte ik weer te snel (will I ever learn) om de ‘meute’ voorbij te gaan.

fb00

fb002

Na het viaduct en eenmaal in het bos zocht ik een lekker tempo op (rond de 5:10 tot 5:18). Zo heb ik een tijdje lekker alleen gelopen, muziekje op en genieten maar. Tot ongeveer 7km en toen kwam Jeffrey naast me lopen in hetzelfde tempo. Fijn en onderweg lekker de omgeving besproken. Er waren nog steeds redelijk veel stukken bos (welke in 2010 zijn afgefikt in een bosbrand) braakliggend en herstellende. En wat me verraste: Schotse hooglanders! Lekker aan het grazen langs de paden. Mooie beesten ❤

1506882_321300821399064_358116210530507790_n

(foto door de Eindhoven Atletiek recreanten)

Op 10km scheidden onze wegen. 21km linksaf, 30 en 42km rechtsaf, net als vorig jaar. Vanaf daar wordt het ook pas een echte trail. Zware stukken door het zand, modderige paden, paden met veel boomwortels en het prachtige houten vlonder op pootjes. Het ging lekker; na de scheiding echter wat trager (rond de 5:22/km). In tegenstelling tot vorig jaar waren alle paden bijzonder goed aangegeven met neongele pijlen, écht een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Ik heb geen moment getwijfeld aan de te nemen weg. Scheelt nadenken 🙂

1549394_321300891399057_8857687898059114679_n

Ondanks dat dit een gratis loopje is, zijn er wel degelijk drankposten onderweg. Je kunt je eigen drank/bidon ook laten meenemen naar de drankposten, redelijk profi dus. Ik heb daarom drie keer genoten van water en thee. Onderweg ook 1 gel genomen en dat hielp.

Vorig jaar had ik moeite met het laatste lange pad terug en ik merkte dat dat dit jaar net zo was. Al had ik vorig jaar nog nooit eerder 30km gelopen, dit jaar wel. Wat dat betreft ging het makkelijker om het tempo vol te houden.

fb001

Rond de 25km werd ik ingehaald door oud-clubgenoot Edwin. Ik heb hem daarna een tijd gehaasd en vlak voor de finish, terwijl hij water dronk, haalde ik hem weer in. Hij finishte echter toch nét iets sneller dan ik. Mijn eindtijd is 2:46:40, een minuut trager dan vorig jaar. 7e bij de vrouwen op de 30km. Ik heb niet te klagen, vind ik en ben tevreden over die tijd. 30km op circa 11km/u!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s