Nieuwe doelen

Laatste blogje is alweer een tijdje geleden. Er is best wel weer veel veranderd in hardloopland (mijn land dan tenminste).

Ik ben gewisseld van hardloopvereniging, iets wat ik al langer wilde, maar niet deed omdat ik opzag tegen de reistijd. Mijn oude vereniging, de Geldrop runners, ligt op 2,5km fietsen van mijn huis. Sterker nog: ik had er heen kunnen hardlopen. Mijn nieuwe vereniging, GVAC, ligt op 10km fietsen van mijn huis. Een behoorlijk verschil dus. Ik weet niet wat de doorslag heeft gegeven en ik wil de Geldrop runners niet teveel afvallen, maar feit blijft dat ik me bij GVAC meer welkom voelde, dat ik het idee heb dat ze serieuzer en ambitieuzer met hardlopen bezig zijn, verder kijken dan alleen regionale loopjes en crossjes lopen en last but not least een prachtige atletiekbaan hebben waar je hele mooie snelle rondjes kunt lopen.

Ik zal eraan moeten wennen na een drukke dag werken in Maarssen en een reistijd van meer dan 3 uur ook nog 20km te fietsen, maar dat heb ik er wel voor over.

Ook veranderd zijn mijn doelen voor 2015: waar ik eerst graag de Marathon van Dusseldorf wilde lopen, is dat nu die van Antwerpen geworden. Een boeiende, diverse stad die goed te bereiken is met het OV en waar vrienden van me een huisje hebben. Met de marathongroep van GVAC start ik dan in januari weer met trainingen. Dit keer niet bij 20 graden of erger, dus een stuk beter bij te benen.

Als het goed gaat (zoals bij de Marathon van Eindhoven), zou ik er in 2015 nóg wel een willen lopen. Berlijn of Enschede, of misschien wel Etten-Leur. Ook heb ik de stiekeme droom om de Monikentocht in Ter Apel (Groningen) te doen; een 50km ultrarun. Ik weet alleen niet hoe haalbaar dat is en die run valt ook nog in de heetste maand van het jaar (augustus).

Voor vandaag had ik een 25KM op het programma. 30 november loop ik namelijk wederom de ’t Is voor niks in Geldrop (de 30km). Ik merk dat die elk jaar sneller vol zit qua inschrijvingen (max 1200). Ik had me net als vorig jaar ingeschreven voor de Halve Marathon, omdat ik niet wist hoe ik uit de Marathon zou komen. Net als vorig jaar heb ik hem laten wijzigen naar 30km. En dat vereist training 😉

Het weer was smerig vandaag, maar op elk weertype kun je jezelf kleden en dat heb ik dan ook gedaan. Petje, regenwerend jack en lange tight. Ik had niet gigantisch veel koolhydraten gegeten vanmorgen en dat zou me de laatste 8km van mijn loopje gaan dwars zitten. Onderweg veel plassen, modder, maar ook mooie herfstkleuren, de meest uiteenlopende paddestoelen en bijna geen kip op de weg.

10693799_1389971724627898_550743774_n 10747882_934464746583051_490782096_n 10748293_1522009148050367_1377290229_n 10755879_835210556502495_713327570_n

Ik besloot vandaag een route te nemen over Valkenhorst, een natuurgebied waar je ook wel eens Schotse hooglanders kunt spotten. Ik was dan ook blij toen ik er drie spotte. Eenmaal het gebied uit, stak ik de snelweg over om voor het eerst ooit het Leenderbos te pakken. En jammer dat ik dat niet eerder gedaan heb: wat een prachtige omgeving! Lange, verharde paden en prachtige heide. Ik had nog kilometers doorgekund, maar op 13,5km besloot ik om te keren, nadat ik net gepasseerd was door een mede hardloopster die het natte weer trotseerde. Uiteindelijk werden het dus 27 kilometers vandaag en een blaar from hell, die mijn gehele linker grote teen beslaat. Om mezelf te belonen heb ik Turkse Güvec en baklava besteld, om nom nom!

Advertenties

One comment

 1. Hoi Mariska,
  Leuk dat je ook blogt. Ik zag ook dat je Danniëlle Quadakkers kent. Grappig, want die ken ik ook nog vanuit het Weblog.nl tijdperk. En GVAC is een leuke vereniging, en niets ten nadele van de Geldrop Runners, hoor. Ieder clubje heeft zo zijn eigen charme die bij elk individu anders past. En de ene club heeft net wat meer aan faciliteiten dan de ander. We zullen elkaar dus wel vaker zien. De dinsdag avond wegtrainingen zul je in tijd wel niet redden, neem ik aan.
  Ik weet nog niet hoe het moet, maar ik zal je aan mijn blog toevoegen.
  Groetjes,
  Jim

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s