Brabantse Parel, Oisterwijk

10375121_283119341886216_5700635723352300057_n

De Brabantse parel was één van de 5 van het ‘Loop 5 Halve Marathons in 2014’-bucketlist item. Eentje waar ik ook naar uitkeek, vanwege de Brabantse gemoedelijkheid en de mooie omgeving. Ik kwam er door treinen richting Tilburg achter dat Oisterwijk een eigen station heeft, iets wat handig is voor een rijbewijsloze dame zoals ik. En dus toog ik met de trein richting Oisterwijk op de 20e september. Helaas besloot de NS om de boel open te gooien en dus moest ik vanaf station Eindhoven met de Bus naar station Boxtel. Daar mochten we weer op de trein richting Oisterwijk stappen. Vanaf het station is het nog maar 5 minuten lopen naar het centrum van Oisterwijk. Al met al best te doen en ik was op tijd in theater Tilliander, de verzamelplek voor het loopje. In het theater hadden ze wederom fijne, schone wc’s, een foyer met zachte stoeltjes waar je nog even lekker kon relaxen en rond half 6 (starttijd 16:45) sjokte ik richting het prachtige oude centrum.

De zon scheen op mijn bolletje en dus droeg ik mijn hardloopzonnebril, een cheapass montuur dat erg goed op mijn neus blijft zitten tijdens het lopen. Het was gezellig tijdens de start; toffe muziek, een omroeper voor de sfeer en om je heen mensen op terrasjes. Direct na de start lekker snel weg en al na een paar honderd meter kreeg ik een hoestbui (de nog aanwezige kriebelhoest die ik voor de Halve Marathon van Meerssen had opgedaan). Gelukkig herstelde ik me redelijk en dus ging het voorspoedig voort.

Na het mooie centrum (waar wel van die bijzonder irritante kasseien lagen) ging het verder langs de boerderijtjes en de bloemenvelden. Gelukkig voldoende waterposten en ook af en toe beschutting onder de bomen en in de bossen om Oisterwijk heen. Ik liep geen gigantisch PR, maar liep niet onaardig. Nadat ik de finish over was voor de tweede ronde (de Brabantse parel is twee rondjes van 10,5km) kreeg ik van mensen op terrasjes toegeroepen dat ik de derde vrouw was, wat me verraste! Daarna ben ik mezelf ook een beetje ‘aan gaan stellen’ en heb ik gas erop gezet. Dit mocht ik niet meer laten gaan!

En dus kreeg ik bij elke controle- en drankpost opnieuw toegeschreeuwd dat ik derde vrouw was, elke keer opnieuw een boost voor mijn ego en reden om gas te blijven geven. Bij een van de waterposten kwam een man naast me lopen die me wel wilde helpen om me aan te sporen. Hij kwam naast me lopen:

84AF8D957D45F112A648-800

Supertof: een wildvreemde die me wilde helpen! Hij schatte in dat we een ongeveer een tijd van 1:51 zouden lopen. Ik voelde de binnenkant van mijn linker scheenbeen best aardig richting het einde toe, maar ik ben blijven doorlopen en heb mezelf misschien wel een lichte blessure gelopen. Het was het echter allemaal waard, want ik heb mijn voorsprong niet meer weggegeven en finishte in een tijd van 1:50:00, blijkbaar goed voor de derde plaats. De dames op de 1e en 2e plaats liepen resp. 1:36 en 1:46. Na de finish kreeg ik een geplastificeerd kaartje in mijn handen met ‘3e plaats Halve Marathon dames’ erop. Fuck yeah!

De finish was overigens bijzonder goed geregeld: grote jerrycans met energydrank, energyrepen, sinaasappels, winegums, bananen: genieten dus. Rond halfd 8 moesten we verzamelen rond de markt en werden we bijeen geroepen: ik hou normaal niet zo van in de belangstelling staan. Dat zie je ook terug op de foto die is genomen toen we het finishplateau stonden. Ik kreeg mijn eerste echte gewonnen (en lol, dus niet gekocht bij een kraampje) beker. Supercool 😀 !

1229978_287620671436083_2037119374161782082_n

Ondanks de vette huldiging toch weer alleen naar het station van Oisterwijk gestrompeld, alwaar ik nét de trein had gemist. Daarom in mijn Remi nagenoten van de toffe avond, Facebook geüpdate met foto:

bkrtje

Wederom een toffe mijlpaal qua loopjes in 2014, al heb ik van dit loopje bijna een week moeten herstellen.

De beker van dichtbij:

bekertje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s