Marathon Meerssen (HM)

Een loopje dat ik eigenlijk al in 2013 had willen lopen, deze Marathon Meerssen (Halve Marathon). Alleen was het in 2013 enorm warm en had ik geen vervoer en/of OV kortingskaart. Begin 2014 stelde ik mezelf als doel 5 Halve Marathons te lopen in 2014, als onderdeel van mijn bucketlist. Dit was er een van (stiekem kwamen er nog 2 à 3 bij gedurende het jaar).

Tijdens mijn trainingen met GVAC bleken meer GVAC-lopers deze loop te gaan lopen, hetzij dan de 10km. Door deze halve marathon te lopen, miste ik een training met mijn medelopers, maar dat had ik er graag voor over. De loop leidt o.a. langs het vliegveld van Maastricht-Aachen en ik hou van landende en opstijgende vliegtuigjes 😉

Drie dagen voor het loopje was ik ziek geworden. Snotneus, hoesten en proesten, benauwd en een wattenhoofd. Gelukkig heb ik een vrij voorspelbaar lichaam, en dat geldt ook voor ziektes. Na 2 dagen was het ergste voorbij, ik was alleen nog wat kortademig. Kortom: op de dag zelf was een supersnelle tijd geen optie, ik ging voor gewoon rustig uitlopen en genieten, eens wat anders voor deze streber. Het ‘hielp’ trouwens vandaag al mee dat mijn Garmin vanwege de mist en wolkendek geen lock kon vinden, toen heb ik het meteen losgelaten, terwijl ik andere hardlopers (ook nog ná de start) heel krampachtig op hun Garmin zag blijven drukken en zich daarop focussen (allemaal mensen met hun polsen naar de hemel gericht, iets wat wel toepasselijk was, omdat we bij de start ingezegend werden door een geestelijke)

De omgeving van Meerssen is mooi; heuvelachtig en natuurrijk, je komt langs dorpjes met illustere namen als Schietecoven, Waterval en Humcoven waar de tijd heeft stilgestaan. Best uitdagend ook, de heuvels onderweg. Ik merkte dat ik na een tijdje last van mijn heupen en billen kreeg door de pittige hellingen. Mijn doel voor de dag was in ieder geval uitlopen zonder klachten en dat lukte. Als je niet voor een toptijd gaat, geniet je ook veel meer van de dingen om je heen en dat heb ik dus gedaan.

Mijn tijd van vandaag:
Netto uitslag 1:56:15
Average pace 05.31 min/km

Ik zou hem best willen aanraden als heuveltraining en ook als je wilt genieten van het Limburgse land. Het is geen drukke wedstrijd, de sfeer is gemoedelijk en omdat je op veel plekken op de openbare weg loopt, heb je de ruimte. Ze organiseren naast de halve marathon en 10km ook elk jaar een marathon.

i95619026._szw1280h1280_DSC_0127

rsch23019E5FECD95FCE2217F

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s