Flow ladiesrun 2014

Flow ladiesrun is een relatief nieuw loopje, voor het eerst georganiseerd in 2013 en als een soort alternatief voor de Marikenloop, een m.i. veel te massale ladiesrun in Nijmegen. Het is een female only-loopje, afstanden: 5 en 10km. Lokatie is in en rondom de Genneper parken, sowieso een geliefd natuurgebied in Eindhoven. Vorig jaar was de startlokatie de Fontys sporthogeschool, dit jaar was het de Ijsbaan. Ik was nog niet eerder op de ijsbaan geweest en hij was ook niet als zodanig te herkennen, omdat het hartje zomer was op 22 juni 2014.

Ik woon circa 15 minuutjes fietsen van de ijsbaan af en dus ben ik vroeg mijn startnummer gaan halen, heb de standjes bekeken (o.a. eentje van Ink ’n Burn, waar mijn eigen hardloopshirt van deze dag ook van is) en daarna ben ik weer naar huis gefietst.

Ik had zin om dwars te doen vandaag (want ik ben een eigenwijs stuk vreten op zijn tijd). Vanwege het WK was de dresscode oranje, maar ik had daar geen zin in. Ik had ook geen zin in de gezamelijke warmup, een soort zinloos gehups onder leiding van Annemarie Thomas en wat Zumba-meisjes. Sowieso ben ik te aritmisch voor zumba. En dus heb ik gewacht en toegekeken.

Ik ging uiteraard voor de 10km, 5km wedstrijden heb ik nog nooit gelopen. Voor een vrij log gebouwd iemand zoals ik is dat ook niet echt een afstand om winst te behalen, vind ik. Dat laat ik aan de frele dames over. We startten met zijn allen onder een mooie opblaas startboog begeleid met stampmuziek. Ik ben meteen als een bezetene gestart en dat terwijl de temperatuur rond de 20 graden lag.

yay

Ik merkte wel dat mijn hartslag torenhoog was, maar we hoefden ook ‘maar’ 10km. Eitje dus. Ik ben de gehele 10km op 12,5km per uur blijven lopen, al zie je dat niet echt terug op de foto’s:

3332 flowyeah

Ik finishte in een tijd op een voor mij nieuw PR: 47:46 (5km tijd: 22:50). 9e van de 330 vrouwen. Al met al met best trots en ik ging dan ook met een tevreden gevoel naar huis.

fok flowwh

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s