Maastrichts mooiste 2014

Hier dan een verslagje van Maastrichts mooiste, een toffe heuvelachtige 16km run over de Sint Pietersberg.

Vanmorgen vertrokken vanuit Eindhoven met de trein. De NS had me een kortingscode gestuurd voor abonnementhouders waarmee ik twee dagkaarten kon kopen voor 25,- (twee voordeeluren retourtjes met korting zou op 36 euro uitkomen). Manlief wilde wel mee, want we hebben beide gestudeerd in Maastricht en een historie met de stad. Het was weer tof om de oude treinreis mee te maken die ik vroeger dagelijks deed (alleen toen vanuit Helmond). Ik ben in de trein wel twee keer naar de wc geweest, want zoals gewoonlijk werkten de zenuwen direct in op mijn darmen 😦

Eenmaal aangekomen in Maastricht begon de spanning helemaal goed. We hebben vanaf het station gewandeld naar de Maastricht Music Hall, alwaar een wat krap tentje stond waar je je startnummer kon ophalen. Hier hadden ze dat gelukkig wel goed geregeld (ik verwachtte Eindhoven Airport Run-achtige toestanden met rijen from hell).
Na opspelden startnummer (waar bonnen voor gratis biertjes aanhingen, wtf πŸ˜€ ), tas dumpen bij de aardige vrijwilligers van de tassenpost over de St. Servaasbrug naar het Mosae Forum gelopen. Daar kon ik voor de laatste keer naar de wc (BUT OH NOEZ NO TOILETPAPER πŸ˜₯ )

Voor het Stadhuis gebeurde van alles: eenwielercursussen, eettentjes (churro’s!), terrasjes. Echt gezellig! Het was ook druk, maar ondanks dat was het parcours goed afgezet voor de lopers en kon je op een veilige manier in je startvak komen. Goed doordacht, vond ik. Ik heb, als ik het me goed herinner 1:20 opgegeven als beoogde tijd en mocht dus naar startvak B.

Een medeloper gafΒ aan dat Erben Wennemars startte, ik heb die hele Erben niet gezien πŸ˜€ We startten wel netjes om 12:15, dat is bij andere loopjes wel eens anders. De route leidde eerst het plein voor het Stadhuis over, langs het Mosae forum en daarna langs het water, zodat je naar de voorbijkomende bootjes kon gluren. Ik denk dat we na 5/6 kilometer het bos indoken na een lekkere pittige klim. Ik vond hem heftig, maar wel lekker! In het bos ook veel grof grind en ongelijke grond, ik zag iemand op Twitter al klagen dat-ie dat niks vond πŸ˜›

Ook na de St. Pietersberg zat nog zo’n venijnig hoog stuk waar ik mijn kuiten flink heb laten werken. Vlak na die berg had je vervolgens ook weer een lekker steil stuk naar beneden en daar heb ik me in de vrije val gegooid πŸ˜› Onderweg trouwens ook ontzettend veel waterposten met sponzen waar ik erg blij mee was. Heb van elke post dankbaar gebruik gemaakt.

Onderweg nog prachtige vergezichten over de heuvels van Maastricht en een stukje mergelgrot gezien. Ook het terrein van Chateau Neercanne was prachtig (zie nu pas na wat googlen hoe mooi.. ❀ ) en daarna liepen we langs een hele mooie lange laan met bomen in. Met recht Maastrichts mooiste, vind ik!

Toch was ik ook wel weer blij de bordjes Maastricht te zien. Het zonnetje ging weer staan (daarvoor was het redelijk koel gebleven) en ik had er wat meer moeite mee. Onderweg nog wel weer wat lieve kindjes gehighfived en een jongetje had een tuinslang op de sproeierstand staan waar alle lopers doorheen mochten lopen πŸ˜€ Lekker! Ook gaaf: op de hoek van een straat stonden vader en zoon gezamelijk op een elektrisch gitaar te spelen, puur voor de voorbijkomende lopers πŸ˜€ Moest echt glimlachen toen ik dat zag. Onderweg sowieso nog enkele πŸ˜€Β famfares πŸ˜€ .

De finish kringelde inderdaad weer door het centrum van Mestreech. Straten die me weer deden denken aan de tijd dat ik er studeerde (en terugliep naar het station) en de obscure winkeltjes die er vroeg in die straat zaten.

Omdat ik voor mijn gevoel heerlijk gelopen heb (dankzij de loopgroep?) en ik nog wat energie over had, zat zelfs een eindsprintje er nog in. Met duimpjes de finish over in een tijd van 1:21:33. Tevreden over πŸ™‚ Ook ik heb me tegoed gedaan aan de sinaasappeltjes, water en vlaai bij de finish. En daarna kwam ik de rastafari-dude van de Marathon Eindhoven tegen die bij bijna elk evenement staat met zijn blauwe busje en flyers.

Topdag gehad, blij met mijn tijd. Volgende week 10 tijdens de flow ladiesrun πŸ™‚

collage

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s