Zeebodemloop 2014

Ik zal maar eens een verslagje tikken over de Zeebodemloop zonder zuur te worden. Want ook dit keer, lieve kijkbuiskinderen, kom ik niet in de uitslagen voor. Oorzaak: geen chip. Ik weet niet meer waar het misgegaan is, of ik iets aan had moeten vinken bij de inschrijving of dat ze zijn vergeten hem in mijn envelop te doen, maar ik kwam er pas achter 3 minuten voor de start. Waardoor ik meteen het gevoel had: geen officiële uitslag, dan ga ik gewoon genieten van mijn loopje. Heb de organisatie al gemaild hoe het nou zit. Wie weet ben ik zelf wel slordig geweest, zou me ook niks verbazen.(inmiddels, maanden later, wel degelijk te vinden in de uitslagen: 4e plek bij de vrouwen op de Halve Marathon).

Het loopje zelf was goed georganiseerd: startnummers ophalen in een zwembad/sporthal in Lelystad, weinig wachtrijen, een ‘bewaakte’ tassenservice (mannetje wat je startnummer met een lintje aan je tas hing en die alleen afgaf bij het tonen van je startnummer). De start was wat rommelig: tien minuten voor tijd stonden er nog weinig mensen in het startvak. Terwijl ik toch diep in Flevoland zat, viel me op dat de omroeper een plat Brabants accent had. Ik voelde me meteen thuis.

Er werd wat gewauweld over een wethouder die iets wilde zeggen en ongeveer 3 minuten voor de start keek ik naar de grond en ik ontdekte dat werkelijk iedereen om me heen een witte chip in zijn schoen droeg. Er begon me weer iets te dagen dat er zoiets op de website stond, maar in de bevestiging van mijn inschrijving (zo’n standaard mailtje van inschrijven.nl, waar zoiets meestal wel vermeld wordt) stond niks. Ik onthoud niet van alle 15(?) loopjes per jaar of ik al dan niet een chip mee moet nemen, tenzij ze dat expliciet vermelden. Kortom: in korte tijd mezelf over de teleurstelling heenzetten dat ik wéér niet in de uitslagen te vinden zou zijn en gewoon relaxed lopen, zeker gezien het warme zonnetje wat die dag zou schijnen.

En zo vertrok ik dus, mijn eerste kilometer nog snel, daarna ben ik op een rustiger tempo gaan lopen.

De route was best ok. Ik verwachtte door woonwijken te lopen, maar we liepen al gauw de bossen is. Je komt, als ik het me goed herinner, door twee of drie bossen. Het Oostervaartbos, het Paardenbos en het Bergbos. Mooie natuurgebieden met veel kringelpaardjes, bruggetjes, weilanden, trappen, heuveltjes op en af, beekjes. Eigenlijk een soort trail light, iets wat ik totaal niet had verwacht eigenlijk. Misschien dus wel een aanrader voor mensen die wel eens een trail willen proberen, maar niet meteen hardcore de drek in willen. De paden waren nl. wel redelijk verhard. Het waren echter wel twee rondjes. Ik moest natuurlijk zoals altijd aan de rondjeshaters denken.

Wat erg fijn was, waren de vele drankposten met water en sponzen en de enthousiaste mensen die daar vrijwilliger waren. Ook onderweg stonden verschillende vrijwilligers aan te moedigen. Ook stonden er overal duidelijke pijltjes en waren stukken afgezet met lint zodat je niet verkeerd kon lopen. Dat gebeurde dus ook niet.
Ik denk trouwens dat de naam Zeebodemloop komt vanwege het feit dat je inderdaad voornl. beneden zeeniveau loopt, als ik mijn GPS-logje zo zie.

Ik heb een hele tijd achter een oude man gelopen, die ik kort voor de finish nog ingehaald heb. Na de finish zag ik dat hij bloedende tepels had. Brrrrr. Mijn eindtijd was 1:51:02, niet slecht voor deze weersomstandigheden en het toch wel onverwacht uitdagende parcours. Bij de finish stonden mijn broer, schoonzus en neefje van 2 te wachten met bloemen. Supertof!

Achteraf gezien weer een loopje wat ik met een wedstrijdlicentie had moeten doen: de eerste (en enige dame) in de categorie V35 had een tijd van 2:16:00. Ik was slechts een recreant 😉

Het algemene beeld was goed. Goed georganiseerd, mooi parcours, gecertificeerd (zegt men, al mat ik slechts 20,9km)) en omdat je op de halve marathon relatief weinig deelnemers hebt, heb je als recreantje nog de kans om te winnen ook (!!MOET JE WEL JE CHIP INVETEREN!!). Aanrader dus, tenzij je rondjes lopen haat.

Filmpje met ondergetekende en een klein sfeerbeeld van het loopje: 14088361490_99b7a5bd82_o eebode Foto800-I67NBSZQ

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s