Trailrun Leudal (eerste keer een trailrun)

Op dit moment een beetje down omdat ik nu ook uit de officiële uitslag gesloopt ben, maar toch maar een verslagje dan.

Misschien begon deze dag wel met de keuze van mijn shirt. Ik ben niet bijgelovig, maar misschien word ik het zo wel. Ik dacht: laat ik eens mijn lucky shirt níet aandoen. Ik koos voor mijn iets stoerdere zwarte Adidas-shirt omdat die matcht met mijn zwarte petje. I IGNORED THE LUCKY SHIRT 😛

Rond 7 uur opgestaan, om kwart over 8 werd ik opgehaald door meneer en mevrouw Bjorn (dank daarvoor!)
Om half tien zou namelijk al de start zijn van de 29km. Startnummer opgehaald (27, laagste ooit, daar gaat alleen de Marathon Eindhoven nog onder zitten, denk ik). Om half 10 samen met Sander gestart. Ging best ok de eerste paar kilometers, al was ik zo dom om een hek iets te hard open te zwaaien waarna ik het keihard teruggeveerd kreeg op mijn schouder.

De omgeving was mooi: veel kabbelende beekjes, bruggetjes, zandvlaktes en zelfs twee struisvogels op een erf waar we overheen kwamen. Bij de eerste drank- en hapjespost kreeg ik te horen dat ik de 4e vrouw was. Dat was een welkome boodschap, want ik vond het zwaar en had wat nieuwe frisse moed nodig. Dus ging ik weer lekker met wat energydrank en een sinaasappel in mijn mik. Het lukte ook goed om de mannen voor me bij te houden. (Toen was Sander al een stukje vooruit).

Op 14km liep ik voorbij een cafeetje waar een auto onafgesloten stond. Vreemd, maar ik liep door. Al gauw werd ik teruggefloten door een groepje mannen, we hadden eraf gemoeten bij de auto (slecht aangegeven, vond ik en en er stond verder niemand). Eerst het jezuseind terug en daarna de berg op, waar wel een mooi kapelletje stond, dus dat was genieten 🙂 (doe ik wel eens 😛 ). Daarna ging het rap fout. Op 17km kregen we te horen: LANGE LOOP LINKSAF, KORTE LOOP RECHTDOOR. Ik ben ergens op de weg overgestoken, achter een andere loper aan en ben daarna wel degelijk links afgeslagen, de lange lopers achterna. Ergens in het bos daarna heb ik een pijltje gemist, kwam op een pad terecht en verbaasde me dat ik de 16km lopers al tegenkwam. Steeds meer. Ik dacht nog dat mijn route gewoon voor een groot gedeelte die van de 16km kruiste. Ik liep door, want vermoedde toen nog niks. Op 19km, toen ik in de verte een mensenmenigte zag, nog steeds niet. Ik dacht dat het gewoon druk was bij de volgende drankpost :’) . 100 meter voor de finish herkende ik de plek ineens wel en begon ik verschrikkelijk te balen. Ik zag de teller, de jury die mijn tijd noteerde en heb alleen maar inwendig gevloekt. Ik had heel graag 29km gelopen, maar was de finish al over en had er eerlijk gezegd ook geen zin meer in.

Een van de vrouwen van de organisatie had ik verteld dat ik verkeerd gelopen was, zij kwam me later achterna met een bloemetje. Toch een soort schrale troost. Even later ook Jeroen en Sander zien finishen.

Al met al heb ik een toffe dag gehad, het was weer gezellig met de mannen, ik ben een Leudal Trail-buff rijker en ook een ervaring. Ik had geen grote plannen voor deze run en ook geen grote verwachtingen. Ik vind het wel jammer dat ik blijkbaar uit de uitslag gesloopt ben, heb toch 19km gelopen 😛

Een eerlijke conclusie na dit loopje en sorry Sander, Jeroen en Bjorn: ik denk echter wel dat ik nu wel even genezen ben van de trailrun. Na elk modderig paadje snakte ik weer naar een platte ondergrond en ik juichte bij elk stuk asfalt wat ik tegenkwam. Drek, modder, ongelijkheid, ik denk dat het niet mijn ding is. En verkeerd lopen (ook gebeurd bij de Abdijcross) vind ik een gruwel. Het betekent dat ik bij dit soort loopjes constant gefocust moet zijn om a) niet op mijn bek te gaan over een boomtak, b) al meters van tevoren moet inschatten welk pad de minste modder oplevert en c) dus constant moet opletten dat ik niet verkeerd ga als ik alleen loop. Dat is continue zo gefocust lopen, dat het me extra energie kost. Ik loop om mijn hoofd leeg te maken, dus ik denk dat het trailen dan not for me is 😛 Sowieso een wijze les vandaag dus.

(commentaar achteraf: inmiddels iets minder anti trailruns 😉 Doe mij maar de Devil’s trails in 2015)

flyingrun5 leudal0031419AF3A72847C00B566-800 buff

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s