Rondje Tilburg

Ik verheugde me al op dit loopje, omdat het omschreven wordt als gemoedelijk en omdat het mijns inziens vrij ongedwongen is. Allerlei soorten sporters doen namelijk mee: wandelaars, skeeleraars, wielrenners, mountainbikers, rolstoelsporters, etc. Alles komt bij elkaar in het Leijpark en zit elkaar niet in de weg.

Ik was vanochtend om half 9 opgestaan, drie roggebroodjes met humus opgegeten en -lekker- aan de dunne. (sorry voor dat detail). Met vouwfiets rond tien uur richting Station Eindhoven gegaan. Heb sinds kort een dalurenkaart en voor 8,20 heen en terug naar Tilburg kon ik niet goedkoper met de auto doen. Bovendien is het naar het Leijpark prima te doen vanaf het station. Ik denk dat ik rond tien voor half 12 in ’t Leijpark was, alwaar hardloopmaatje Sander en live muziek me opwachtten. Ook alvast alle stands afgescand op prijzen die je kon winnen met je startnummer (die helaas opvallend genoeg vaak op de lage kilometer-lopers en wandelaars vielen) en een beetje om me heen gekeken. Er hing een gezellig sfeertje en het plein was goed ingericht. Voldoende dixies, tassenruimte, bewaakte kluis, standjes, eten en drinken en ruimte om te zitten. Goed geregeld!

Rond kwart over 12 sjokten we naar de start. Het was er niet enorm druk en we stonden lekker in de schaduw. Na wat zenuwachtig gewiebel mochten we eindelijk starten om 12:30. Voor ons startte een blinde loper met begeleider. (ze waren nog snel ook, merkte ik onderweg  ) Ik was weer veel te snel weg, moest mezelf na een tijdje afremmen, al ging het nog prima omdat het nog niet zo warm was. Helaas merkte ik, eenmaal in de binnenstad, dat de zon wat hoger ging staan en kreeg ik moeite met de combinatie warmte en onrustige darmpjes. Net geen PR op de 5km (23:03). Ik liep ook niet echt lekker in de binnenstad, op de hobbelige steentjes. Toen maar gewoon besloten uit te lopen en me niet meer te focussen op tijd. Ik vond de warmte al genoeg energie kosten.

Dit was weer een MyLaps loopje, dus her en der nog gezwaaid naar camera’s en bij elke waterpost (top geregeld) een energiedrankje gepakt. Mocht niet veel baten. Op 15km voelde ik de blaren ook alweer opspelen (en dat met de juiste sokken… misschien tijd voor een tweede paar) en begon het zwaar te worden. Op 19km was ik mezelf moed aan het inpraten, want ik vond het echt loodzwaar. Wel veel lieve wildvreemde mensen langs de kant die je aanmoedigden of met een ‘KANJER’ bord waarmee ze elke voorbijkomende vreemdeling aanmoedigden. Ook veel metalheads trouwens, het is Neurotic Deathfest-weekend in Tilburg.

Toen mijn Garmin net de 20km aantikte en ik de zus van Sander nog tegenkwam, zag ik al een ‘nog 500 meter’-bord. Blij verrast, maar ook een beetje verbaasd maar gewoon doorgelopen. Op 20,66km al over de finish en tot mijn verbazing in 1:44:39 (Bruto, netto volgens de site zelfs 1:44:12 oid). Niet helemaal trots op, want stiekem geen HM, maar ondanks de warmte toch best OK gelopen. Denk dat ik dit voorjaar mijn PR’s niet meer ga verbeteren als het zulk weer blijft, ik trek die warmte niet zo goed (of ik moet me er anders op gaan kleden).

Na de finish een medaille rijker en toen spotte ik een kraampje met bekertjes voor wehnâg en dus heb ik mezelf een ‘bekertje’ cadeau gedaan voor 5 euro 😀 Toch nog een winnaar 😛 en dit had ik nog niet in mijn hardloophoekje. Bij de ABN Amro stand nog op de foto gegaan en een gratis printje mee (vond ik tof) en na nog wat nababbelen met Sander en zijn zus, rond half vier besloten terug naar huis te strompelen.

Vond het een supertof en goed georganiseerd loopje dat ik volgend jaar best weer zou willen doen. Qua OV is het ook goed te bereiken (vind ik dan), dus mensen die verder weg wonen, kunnen dit loopje ook best overwegen. Ook wandelen of fietsen lijkt me best een keer leuk, de omgeving leent zich er prima voor.

IMG_484004-05-2014-JVF-rondje-Tilburg_140CEC3A9190564660FD86C10249156_659661677439586_2124426152_n   ry

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s