Eindhoven Airport Run

Wederom vroeg opgestaan. Zelfs nog wakker geworden op mijn normale doordeweekse opsta-tijd van kwart voor 5. Uiteindelijk rond achten eruit, ontbeten, lucky shirt aan en rond half 10 Steph gewekt die me zou brengen. Vandaag op het programma: de allereerste Eindhoven Airport run, een rondje rond vliegveld Eindhoven Airport. Alle mensen die in een directe kring rond Eindhoven woonden, kregen flink korting en dus was het inschrijven goed geprijsd.

Onze gran-di-oze routeplanner leidde ons nog verkeerd, dus ik denk dat ik er rond 10:19 was. Startnummertent opgezocht en toen begonnen de zenuwen. In die tent stonden voor elke tafel (4 in totaal, waarvan 1 voor inschrijvers op de dag zelf) een enorme rij. Ik zag iedereen met een papiertje en besefte dat ik de mijne was vergeten. Geen idee meer welk nummer ik had, dus lukraak in rij 1 t/m 300 gaan staan. Stond ik na lang wachten eindelijk vooraan, bleek je op een lijst aan de buitenkant van de tent in alfabetische volgorde te kunnen zien wat je nummer was. Dus uit de rij gestapt, gekeken (1013) en weer naar binnen, in een nóg langere rij voor tafeltje 1000 t/m 1500. Er leek geen eind aan de te komen en inmiddels begon de tijd te dringen. We zouden oorspronkelijk om 11:00 starten, maar toen stond ik nog te wachten. Gelukkig werd de start uitgesteld tot 11:15, zodat deze stresskip/zenuwlijer iets bedaarde. Ik zag al PWN HM van Egmond-taferelen voor me (niet dat ik die gelopen heb, maar ik heb genoeg horrorverhalen gehoord).

Ik stond ergens achteraan, heb in het begin behoorlijk veel op tragere lopers gewacht en toen ik eenmaal een gaatje zag, weggestoven. Ik werd al gauw gespot door Bjorn die me meteen vroeg of ik voor een PR ging, maar ik wist al dat het hem niet ging worden door o.a. de wijntjes van gisteren, wéér een onrustig/prikkelbaar buikje en de chaotische start. Toen werd verder naar voren geschoten en een rustig plekje opgezocht waar ik rond de 4:50 kon lopen. Voelde me sowieso niet helemaal ok, op sommige momenten een beetje misselijk. Les voor de volgende keer, al is het maar 10km: gewoon netjes op tijd gaan slapen en geen alcohol drinken.

Als ik ’t zo achteraf bekijk, vond ik het geen superspannend loopje. Ik heb 1 landend vliegtuig gezien (ik word daar altijd blij van), verder vooral veel lange rechte wegen en de geur van koeienmest. De beoogde 12,5 km werden er uiteindelijk 13,37 trouwens. De finish was tof, want enthousiaste Fok!kers langs de kant en na de finish. Finishtijd volgens mijn Garmin: 1:04:23. Volgens de officiele uitslag: 1:04:12, 11e van de 240 vrouwen op de 12,5km, 176e van de 760 poppetjes op die afstand. Niks te klagen, maar er had echt wel meer ingezeten als ik wat beter voor mezelf gezorgd had.

983619_646567625398147_1449167808_n EHV Airport Run 2014 20 IMG_3247 snel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s