Goed, Beter, Best

As usual zenuwachtig voor een loopje. Dit maal Goed Beter Best, een loopje georganiseerd door atletiekvereniging AVGM te Best. Toen de wekker eigenlijk te vroeg ging, merkte ik dat ik niet meer kon slapen, want wat als ik de starttijd verkeerd had gelezen en toch te laat kwam 😀 . Uiteindelijk rond half 9 opgestaan, roggebroodjes met pindakaas gegeten, schoentjes en klaargelegde ‘lucky shirt’ (de oranje dus) aangetrokken. Meest gare kattenhaarvest meegenomen (een soort anti-diefstal maatregel omdat-ie in een door iedereen begaanbare kleedkamer gehangen zou worden) en door mijn lieve man gebracht naar Best (20 minuutjes rijden vanaf hier).

De 1KM kindjes waren al begonnen. Lief om te zien, die hardlopende guppies, maar ik was verder te psyched om me er mee bezig te houden (en krijg er ook geen klapperende eierstokken van 😉 ).

Het loopje werd georganiseerd op en rond de atletiekbaan van Atletiekvereniging Generaal Michaëlis en je kon je omkleden bij de naastgelegen tennisvereniging. Daar kon je ook je startnummer ophalen (804 in mijn geval) en je omkleden. Er was voldoende kleedmogelijkheid, meerdere niet al te drukke wc’s en dus kon ik alle rust ff fokken in de kleedkamer (en poepdiscussies aanzwengelen :+ ) en -teveel- naar de wc gaan. Om 11:15 mochten we starten. Ze hadden startvakken naar kilometertijd. Een 4:30 vak, een 5:30 vak en nog langzamer, geloof ik. Ik loop nog geen 4:30, dus ging maar in het 5:30 vak staan. Het was verrekte koud en er stond een ijzig windje, maar ik zag ook weer velen met lange tights, jassen, shirt over shirt en dat leek me weer teveel van het goede.

Lekker rap gestart, eerst een stukje over de atletiekbaan en daarna de fietspaden op. Daarna trokken we verder de bossen in, hoewel wel alles verhard was (ik vind dat fijn ❤ ). In het begon stond er nog een voorzichtig zonnetje te stralen. Het ging lekker, ik had gemiddelde kilometers van 4:38 t/m 4:47. Tot de 10km ging het dus als een trein en ik heb mijn 10KM PR ietsje aangescherpt. Op 12km voelde ik een pijntje in mijn darmen verergeren. Ik had drie kwartier voor de wedstrijd een havermoutreep van Quaker gegeten. WRONG. Waarom doe ik dat elke keer?! Mijn lijf verwerkt die dingen een uur later nog en houdt er niet van als de hele boel door elkaar gehusseld wordt tijdens het lopen. En zo stak mijn darmstelsel nog even lekker door tussen de 12,5 kilometer en ongeveer de 16e kilometer. Ik ben twee keer kort gestopt om even op adem te komen en dat hielp.

Op 13km waren er overigens al donkergrijze, dreigende wolken te zien. Eerst vielen daar nog lieve zachte druppeltjes regen uit en nam ik dat niet al te serieus. Op 14km brak de hel los en ging het HAGELEN. De tweede keer ooit dat ik hardloop met hagel. Bij de tweede doorkomst (dus na twee rondjes van 7km) dacht ik ff aan opgeven op 14km toen ik weer zo’n lekkere steek in mijn buik voelde, maar ik wil geen quitter zijn, dus ik ben doorgegaan. Na 16/17km zakte de pijn een beetje af en ging het beter.

En zo liep ik uiteindelijk toch nog drie bekertjes op Endomondo (een voor snelste tijd binnen een uur, 10km en PR op de Halve Marathon). Het is me niet duidelijk of ik ook officieel de derde beste vrouw was (misschien waren er snellere recreanten vrouwen). Alleen de wedstrijdlopers onder de dames telden dus blijkbaar mee op het scorebord. Ik heb ook wat vrouwen aan me voorbij laten gaan, maar ik weet niet welke afstand die liepen. Al met al erg tevreden met de PR’s en een smartphoneband voor om mijn arm rijker.

gbb2 DSC_5524Goed Beter Best Loop Gm Best  23-3-2014 87 1912216_10202177422611893_805401179_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s