Helicon Asselronde (27,5km)

Midwinter marathon.

achmea

Qua naamsbekendheid doet de Midwinter marathon altijd goede zaken. Ik ben regelmatig tijdens loopjes mensen met benijdenswaardige groene Mdiwinter marathon-shirts tegengekomen en ze hebben -tot op deze dag- de leukst versierde medailles (met groene boompjes). Ook hebben ze, of ik moet eigenlijk zeggen hadden (want ze hebben sinds kort hun afstanden volledig omgegooid) uitdagende afstanden van 18,5, 27,5 en 42km. Qua parcours redelijk vergelijkbaar met de Zevenheuvelenloop en de Posbankloop, alleen íets minder heuvelachtig.

Ik heb me samen met wat andere lopers van Fok!forum ingeschreven toen we ontdekten dat de inschrijvingen geopend waren, waardoor we stuk voor stuk opeenvolgende startnummers hadden (2035, 2036, 2037, 2038). Ik zou meedoen aan de Helicon Asselronde, de 27,5km lange loop. Ik had wel eerder een 30km wedstrijd gelopen en dus was de afstand niet nieuw voor me.

Op de dag zelf reed ik met Bjorn mee richting Apeldoorn. Op een industrieterrein buiten de stad stapten we over in pendelbussen richting het centrum, die regelmatig reden en omdat het die dag guur en koud was, was het extra fijn dat de bus lekker warm was.

Netjes op tijd werden we gedropt in het centrum en konden we ons gaan omkleden in het theater, waar het al lekker druk was. Ook hier weer voldoende wc’s (niet hardlopers weten niet half hoe belangrijk die zijn 😀 ).

Ik had een tijd opgegeven van 2:30:00 en daarom startte ik in vak A om 12:00. Uiteraard in mijn lucky shirt 😉 Ik vertrok lekker snel, eigenlijk op hetzelfde tempo als bij de halve marathon van Eindhoven. Dankzij het kille weer was dat ook goed te doen. De zon scheen overigens wel lekker, wat voor mij ideaal hardloopweer opleverde.

midwint

Ik liep enorm lekker en had ook overal de ruimte. Op het 21km-punt bleek ik zelfs een (toen nog) PR te hebben gelopen! En ik had nog over. Dus bleef ik rond de 4:50/5:00 per kilometer doordenderen. Uiteindelijk finishte ik in een tijd van 2:19:34. Overall place, 694 / 2040. Category place, 81 / 504. Super, superblij mee.

IMG_9994

Anno eind 2014 heeft de organiatie helaas alle afstanden omgegooid. De 42km is verdwenen (te weinig belangstelling, schijnbaar), de 27’5km is een 25km geworden en er is nu een 16km ipv de 18,5. Hij lijkt me nog steeds uitdagend en een 25km is altijd een mooi bruggetje richting een eventuele voorjaarsmarathon. Daarom zou ik hem best nóg een keer willen lopen in 2015.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s