Zevenheuvelenloop 2013

Om half 11 vertrokken vanmorgen. Lekker even een appelflap gegeten bij mijn schoonoma in Zwanenveld (Nijmegen), rond een uur richting Station Dukenburg gesjokt. Daar stonden al wat andere lopers te wachten (net zoals vorig jaar).

Het was een heerlijk kort treinritje en aangekomen op Station Nijmegen was het al lekker druk en gezellig. Bij de standjes bij de Schouwburg mijn shirt opgehaald, nummer opgespeld en spibelt omgedaan. Daarna rustig naar ’t startvak gesjokt met eega. Ik vreesde al voor een bottleneck daar, want het roze startvak lag achter het rode vak, alleen stond iedereen van het rode vak al stil en moest het roze vak zich over de stoep heen wurmen. Ook mocht Steph (mijn man) niet mee het vak in. Daar dus maar afscheid genomen.

Ik was om 13:36 in het vak en herinnerde me van vorig jaar dat ik ruim drie kwartier gewacht heb. Dit keer verliep het beter en ik denk dat we rond 14:09 op weg waren (originele starttijd: 13:55-14:05). Ik had me al naar voren gewurmd, want had al aan een pacer gezien dat het vak trager was dan ik zelf zou lopen. Vlak bij de start gaven Maarten en Jeffrey (twee bekenden van Fok!) me een hand en vertrokken we. Meteen lekker op tempo en daar was -gelukkig- ook voldoende ruimte voor. Eenmaal op de Groesbeekseweg krijg ik altijd zo’n euforisch gevoel: “Nu begint het echt!” en het staat er ook altijd vol met publiek. Maarten en ik gingen de eerste paar kilometers behoorlijk gelijk op en heb hem nog wat stukjes gehaast. Toen ik merkte dat het vals plat een stuk beter te doen was dan vorig jaar ben ik tempo gaan maken en mensen gaan inhalen. De kilometers vlogen toen ook voorbij. De eerste keer dat ik op mijn horloge keek, zat er ineens al 4km op en voor ik ’t wist gingen we de bottleneck van de derdebaan op en was het vals plat alweer voorbij. Vervolgens de drinkpost overgeslagen (geen dorst) en de mooie omgeving bewonderd en het hoekje om. De Zevenheuvelenweg op.

Vorig jaar vond ik dit echt zo’n sloper. Ik dacht in 2012 slim te zijn en het fietspad te pakken naast de weg, maar dat is nóg steiler dan de weg. Dit keer dus de weg gepakt. De eerste helling viel me echter alleszins mee in vergelijking met vorig jaar. Beter ge(kracht)traind denk ik. Ook herinnerde ik me dat ik me elke daling (die ook behoorlijk pittig waren) gewichtsloos moest maken en me moest laten vallen/meevoeren. Ook dat scheelde behoorlijk en kostte 0 energie. Het verbaasde me dan ook dat ik op een gegeven moment de Meerwijkselaan al zag, want ik vind dat je dan het ‘ergste’ wel gehad hebt. Nog wat duimpjes gegeven aan de camera en weer lekker verder gelopen.

Nog steeds niet moe en daarom in flink tempo doorgelopen. De laatste kilometers gingen ook nog lekker en ik vond het echt een stimulans dat de laatste kilometers met duidelijke borden stonden aangegeven: “Nog 1km -nog 750m- nog 500m ” en daarna na elke 100 meter…

Ik klokte de finish op mijn Garmin op precies 1:15:00, ik bleek officieel over de finish in 1:14:57. Had echt nóóit gedacht dat ik zo’n tijd zou halen, zeker omdat ik er vorig jaar zo’n enorme moeite mee had en ik tijdens trainingen nog steeds moeite heb met heuvels op. Op de Halve Marathon van Eindhoven liep ik nog 11,8km p/u, de 7H heb ik op gemiddeld 12km/u gelopen. Nieuw PR op de 10km en 2 bekertjes bij Endomondo .Blij mee!

Ik ben na de drinkpost bij de finish ook nog even blijven staan, speurend naar bekenden, echter heb ik naast Maarten en Jeffrey niemand gezien. Bij mijn schoonoma ’s avonds nog heerlijk Indisch gegeten. En nu voel ik mijn hamstrings wel.

Ik weet nog steeds niet of dit nou voor herhaling vatbaar was. Het wordt elk jaar drukker en massaler. Ik denk dat ik volgend jaar net als dit jaar op het laatste moment beslis.IMG_6097 whiiiiii

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s