Halve Marathon Eindhoven 2013

Ik had echt belabberd geslapen vannacht. Veel gepiekerd, gedroomd dat ik te laat aan de start was en iedereen al weg was, maakte mezelf een beetje gek. Vanmorgen door het weer tegenzin om naar buiten te gaan, aan het twijfelen wat ik aan moest trekken. Op het laatste moment besloten mijn vaste Nike-shirt aan te doen, omdat-ie zo lekker herkenbaar is qua kleur (inmiddels gedoopt: Het Lucky shirt)

Om 12:45 vertrokken we richting Station Eindhoven (waar de parkeergarage nog helemaal niet vol was, as usual) en naar het startvak gelopen. Vorig jaar was het startvak op de weg zelf, nu op het fietspad en dat was iets meer dringen geblazen. Ik had mezelf ingeschat op 2:00:00, omdat ik de HM vorig jaar in 2:12 gelopen heb en ik Jeroen en Gaby rond de 2:00:00 had zien finishen. Het was vies koud in het startvak, maar ik wilde absoluut niet mijn jasje meenemen, want bij de Marikenloop liep ik ook onnodig te zweten in een lange mouwen-shirt. Je wordt vanzelf warm als je eenmaal loopt. Van die keuze heb ik geen moment spijt gehad.

Een kwartier na de originele starttijd mochten we eindelijk. Ik startte meteen lekker, er was ruimte om in te halen en dat deed ik ook meteen. Het was me al snel duidelijk dat mijn startvak niet echt snel was. Ik merkte aan mijn tijden dat het lekker ging en vlak voor Winkelcentrum Woensel kwam ik de pacers met de groene ballonnen tegen (volgens mij mikken die op een eindtijd van 2:00:00). Ik haalde in en dat gaf goede moed. Daarna nog een lang stuk parallel aan de John F. Kennedylaan, mensen ingehaald en het bleef eigenlijk wel goed gaan. Bij de 10km merkte ik dat ik mijn PR aan diggelen had gelopen en ik was nog totaal niet moe. Weer een opsteker.

Wat ook een opsteker was, was dat ik drie lopers van LOGO geldrop heb ingehaald 😀 Elke keer als ik er een zag, wilde ik hem voorbij. Dat is een dingetje sinds 1 van hen meende dat ik te snel gestart was bij de Libertyloop te Geldrop. Ik ben heul niet haatdragend 😮

Ook blijf ik het gaaf vinden dat er op bijna elke straathoek een famfare stond om de moed hoog te houden.

Op de oirschotsedijk, een lange, lange laan langs een oude kazerne en de Philips fruittuin merkte ik dat we nog maar een klein stukje hoefden, waar ik daar vorig jaar aardig kapot ging. Ik voelde geen spierpijn, geen vermoeidheid en had nog energie over om te versnellen.
We kwamen nog langs het punt waar vorig jaar een vrouw overleden is. Zette me weer aan het denken. Dit jaar gelukkig geen ambulances (voor zover ik weet). Op Strijp-S kreeg ik vorig jaar net voor de opblaasbare man met de hamer kramp, dit keer liep ik door. De man met de hamer stond dit keer bij het PSV stadion. En zo liep ik door, in dezelfde lekkere tijden, het 18 septemberplein over, de binnenstad door waar het krioelde van de mensen, langs het stratumseind (waar er kroeggangers met glas bier en rokend stonden) en toen hoefde ik ineens nog maar 750 meter.

Laatste kilometers voelde ik wel de blaren opkomen, maar de finish was al in zicht. Ik finishte uiteindelijk in 1:48:21, aldus het automatische facebook-berichtje van de organisatie. Superblij mee!! Mijn eigen PR verbeterd met 22 minuten!

binnen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s