Hypotheker beekloop, zomer 2013

Ik vond het een supergezellig loopje! Ik moest er eerst 7,5km voor fietsen, maar dat hinderde niet. Onderweg zag ik al best veel mede-hardlopers fietsen.

Het loopje wordt twee keer per jaar (april en augustus) gehouden op het terrein van de Groote Beek, een GGZe instelling. Elk rondje over het terrein is 4km. Daarom zijn er ook de afstanden 4,8,12 en 16km en een kidsrun van 1km. Het is een puur recreatief rondje, er worden geen tijden geregistreerd, al hangt er wel een klok met tijden. Ik heb de kindjes eerst zien finishen.

Ik heb nog gekeken of ik bekenden zag, omdat die om 19:00 moesten starten. Ik stond bij de start, maar heb ze niet gezien. Om 19:10 was ik zelf aan de beurt, samen met de 16km-lopers. Rustig van start, wilde me niet gek laten maken en hield mijn eigen tempo aan. De eerste 4km gingen erg lekker en moeiteloos, ik genoot echt van de omgeving. Zorgeloos liep ik door, lekker op tempo, zonder buiten adem te raken. Op ong. 6km kreeg ik ineens een hele scherpe stekende pijn in mijn buik (niet mijn milt, die had ik herkend). Omdat mijn darmen al een beetje moeilijk deden gedurende de middag, verdacht ik die). Ik drukte op de plek en dat hielp, maar niet voor lang. Daarom heel even gestopt, rustig adem gehaald en toen langzaam weer begonnen. Ik hoefde toen nog iets minder dan 2km en dacht: dit moet ik toch gaan redden?! Langzaam verdween de pijn weer naar de achtergrond en de laatste kilometers gingen een stuk beter. Uiteindelijk helemaal niet slecht gelopen, lekker snel ook.

Het geheel werd muzikaal begeleid door DJ Pannekoek 😀 , een aandoenlijk licht verstandelijk gehandicapt mannetje met een mengpaneel, ik denk dat-ie daar (begeleid) woonde. Ook het drinken werd aangegeven door hele lieve mensjes.

De Hypotheker-Beekloop 21-8-2013 78 De Hypotheker-Beekloop 21-8-2013 145

(DJ Pannekoek represent!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s